FABRICE COFFRINI Afp
ODJECI DERBIJA

Guardiola opčinjen: ‘Čovjek nema naušnica ni tetovaža, normalan je‘: Keane: ‘Fernandes ne smije biti kapetan‘

‘Jako je inteligentan i svi ga obožavaju. Postao je izniman igrač, jedan od najboljih koje sam vidio‘
Piše: SNObjavljeno: 30. listopad 2023. 07:45

Dva gola i jedna asistencija. To je bio učinak Erlinga Haalanda u nedjeljnom gradskom derbiju na Old Traffordu u kojem je City pobijedio United 3:0. Norvežanin je tako predvodio ‘Građane‘ do nove pobjede, ali posebne pohvale nakon utakmice Pep Guardiola imao je za jednog drugog igrača. Riječ je o Bernardu Silvi.

- On nema naušnica niti tetovaža, vozi normalan auto. On je za nas sjajan igrač, obožava igrati na Old Traffordu, ne sjećam se njegove loše utakmice ovdje, čak i na poziciji lažne devetke. On ima sposobnost da nam pomogne u zadržavanju lopte i da napadnemo u pravom trenutku. On je jako inteligentan i svi ga obožavaju. Postao je izniman igrač, jedan od najboljih koje sam ikad vidio u životu. Imao sam sreće da radim s igračima koji igraju na najvišoj razini, a on definitivno tu spada, zbog intenziteta kojim igra, svoje inteligencije i zbog činjenice što je tako dobra osoba, objasnio je Guardiola.

image
PAUL ELLIS Afp

Haaland?

- On je motiviran zabiti i na Old Traffordu i protiv neke regionalne momčadi.

Upitan je tada Guardiola je li njegova momčad sada iza sebe ostavila poraze od Wolverhamptona i Arsenala?

- Da, pobjeda protiv Brightona bila je važna da to ostavimo iza sebe, iako je igrati protiv momčadi Roberta De Zerbija jako teško, on je izniman čovjek. Protiv Young Boysa je bilo teško jer smo morali shvatiti kako igrati, posebice zbog umjetne podloge, a ova je pobjeda posebna jer je ostvarena na Old Traffordu. Nije bilo lako i imamo veliko poštovanje za United, ali u drugom poluvremenu bili smo u našem najboljem izdanju. Iako smo prošle sezone osvojili treble i dalje smo gladni uspjeha. Lijepo je vidjeti da momčad toliko ‘grize‘ nakon svega što smo osvojili, zaključio je španjolski strateg.

image

Bernardo Silva

MI NEWS Nurphoto Via Afp

Dok u plavom dijelu Manchestera slave u crvenom dijelu vlada loša atmosfera. Posebno kritičan spram svojeg bivšeg kluba bio je legendarni bivši kapetan Crvenih vragova Roy Keane. Nije propustio kritizirati taktiku Erika ten Haga, kao niti kapetana momčadi Brunu Fernandesa.

- Ten Hag i dalje nema pojma koja mu je najbolja udarna postava. Njemu se vrti u glavi zbog silnih problema koje ima u Manchester Unitedu. City nije bio u svom najboljem izdanju, a poigravao se s Unitedom. Oni su trenutno na drugoj razini od Uniteda. Žao mi je igrača Uniteda. Kratki su u svakom aspektu, tehnički, taktički, fizički. Dalek je put do vrha za ovu momčad, objasnio je Keane, pa se okrenuo kapetanu Fernandesu.

- Prva stvar koju bih napravio je oduzeo mu kapetansku traku. Znam da je to velika odluka, ali Fernandes nije materijal za kapetana. On je talentirani igrač, ali na terenu kuka, žali se, stalno diže ruke u zrak. To nije prihvatljivo. Kada pričamo o promjenama, ja bih započeo tu. To je nešto u domeni menadžera. Fernandes je briljantan nogometaš, ali on je suprotnost od onoga što želite vidjeti u kapetanu, zaključio je Keane.

Linker
27. travanj 2024 23:32