Pep Guardiola

 DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ODABRAO JE RIVALA

Guardiola otkrio kako ga je odbio engleski reprezentativac: ‘Nije htio u City ni za sav novac ovoga svijeta‘

‘Ponekad se dogodi da ima puno igrača koje želimo, a koji odluče da nam se ne pridruže‘
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2024. 11:02

Uoči današnje utakmice 30. kola Premier lige gdje se sastaju prvoplasirani Arsenal i trećeplasirani Manchester City, Pep Guardiola stao je pred novinare i kao i uvijek imao zanimljivu press konferenciju. Španjolac je tako otkrio detalje vezane za neostvareni transfer Declana Ricea, koji je svoju karijeru odlučio nastaviti baš u Arsenalu.

Bivši veznjak West Hama već je postao i kapetan engleske reprezentacije, a odluku o odlasku u London donio je ponajprije zbog projekta Mikela Artete, učenika koji bi mogao nadmašiti učitelja. Guardiola je priznao da je City imao namjeru dovesti Ricea u svoje redove, no da je on to kategorički odbio.

- Ponekad se ovdje dogodi da ima puno igrača koje želimo, a koji odluče da nam se ne pridruže. Nije on prvi kojeg smo htjeli i koji nije htio potpisati. Imamo dugu listu takvih igrača - započeo je trener aktualnog prvaka Europe.

image

Declan Rice

GLYN KIRK Afp

Dodao je kako se radi o sjajnom igraču te da mu je žao da nije odabrao Manchester umjesto Londona.

- Uglavnom, nije htio doći ni za sav novac ovoga svijeta ni za bilo što, tako da se to nije moglo dogoditi. To je njegova odluka i želimo mu puno sreće. Jasno je da bi sve momčadi Premier lige potpisale Declana Ricea. On je kapetan Engleske i mladi igrač koji redovito igra mnogo utakmica i ključan je igrač u njima - zaključio je Guardiola.

Arsenal je West Hamu platio 116 milijuna eura, a Rice je potpisao do kraja sezone 2027/2028. Dosad je za Arsenal upisao 39 nastupa uz šest golova i sedam asistencija, ali je donio i novu dimenziju u vezni red Topnika koji će se ove sezone ponovno boriti za naslov prvaka Engleske.

Linker
30. travanj 2024 06:33