MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NIJE IGRAO U DERBIJU

Guardiola otkrio stanje Vatrenog: ‘Još uvijek nije trenirao s nama, ali na pragu je da se vrati‘

Joško Gvardiol bio je u zapisniku za okršaj s Unitedom, ali nije zaigrao
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 04. ožujak 2024. 21:56

Manchester City će veliki derbi protiv Liverpoola u nedelju na Anfieldu dočekati uz bod zaostatka u odnosu na Redse zahvaljujući Philu Fodenu. Engleski majstor je s dva vrhunska pogotka osigurao branitelju naslova pobjedu u gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda (3:1).

Uz samo 23 godine u životnom kalendaru Foden je u potpunosti igrački sazrio i igra najbolji nogomet u karijeri na poziciji desetke za nastavak snova Manchester Cityja o osvajanje šestog naslova prvaka Engleske u posljednjih sedam godina. Nije sporno da je Haaland taj igrač koji radi ključnu razliku uz nestvaran golgeterski učinak od kada je Norvežanin stigao na Etihad, no Foden se za sada također pokazuje kao igrač odluke što je posebno razveselilo menadžera Manchester Cityja Pepa Guardiolu koji je upravo Fodenu dao prigodu na velikoj sceni kao kllincu koji puno obečava prije sedam godina.

- Foden je jednostavno briljantan, ali koliko sam puta do sada to izgovorio pa onda moram po tko zna koji put ponoviti da to za mene nije nikakvo iznenađenje. Imali smo pogodak minusa na svom kontu nakon prvog poluvremena i nije se bilo nimalo lako vratiti na pobjedničku stazu, trebalo nam je nešto posebno, a gol Fodena za izjednačenje bio je upravo takav. Foden je uvijek u sebi od svojih igračkih početaka nosio poseban talent, ali sada je odrastao postao muškarac u igračkom i ljudskom pogledu, a s obzirom kako sada igra i koliko je važan za momčad Foden je za mene u ovom trenutku najbolji igrač u Premier ligi - istaknuo je Guardiola.

image
PAUL ELLIS Afp

Foden je do sada ove sezone ostvario u svim natjecanjima učinak od 18 postignutih golova i 10 asistencija na svom kontu a izjednačujući pogodak Fodena protiv Manchester Uniteda bio je 600. pogodak koji je Manchester City postigao na Etihadu od kada ga vodi Guardiola.

- Želim biti igrač koji je stvoren za derbije i koje je u stanju riješiti ovakav dvoboj. Znam koliko navijačima znači svaka pobjeda nad Manchester Unitedom stoga su mi postignuti golovi još draži, ali najvažnije od svega je pobjeda i tri osvojena boda - zaključio je junak derbija Manchestera Phil Foden.

Inače, Pep Guardiola otkrio je kakvo je stanje s hrvatskim stoperom Joškom Gvardiolom. Jack Grealish ima problema s preponama, Guardiola je govorio u kakvom je stanju.

- Ne mislim da će se vratiti prije međunarodnih utakmica. Nisam razgovarao s liječnicima, ali mislim da se mora dobro oporaviti kako bismo ga koristili što je više moguće. Imamo alternativu. Neuspjesi u životu su uvijek prisutni i važno je kako ih prevladati - rekao je Pep Guardiola o Grealishu i njegovoj ozljedi.

Što se Joška Gvardiola tiče, on je bio u nedjelju u zapisniku, ali Guardiola nije imao potrebe koristiti ga s obzirom na rezultat na semaforu. Gvardiol ima problema s gležnjem.

- Joško je dobar. Trenira bez puno boli. Još uvijek nije trenirao s nama, ali je na pragu da se vrati - kratko je rekao Pep.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Linker
26. travanj 2024 19:35