KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kieran Mcmanus/shutterstock Editorial/profimedia
ZASLUŽENA PROSLAVA

Guardiola otkrio zanimljive detalje: ‘Prije utakmice smo popili sav alkohol u Manchesteru‘

‘Ja sam legao već u 22 i 30, zaspao sam kao beba, a igrači su radili ono što moraju‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. svibanj 2023. 19:47

Manchester City u srijedu je odigrao zaostalu utakmicu iz 32. kola protiv Brightona. Sastav Pepa Guardiole iz gostovanja je izvukao bod (1:1) u, za njegovu momčad, rezultatski potpuno nevažnom dvoboju, jer City je još za vikend osigurao povijesno deveti trofej Premier lige.

40 sati ranije...

Iako se očekivalo da će Španjolac na teren poslati drugu momčad, Erling Haaland, Kevin de Bruyne i dobar dio prve postave zaigrao je od prve minute. Statistički je Brighton nadjačao Građane - uputili su sedam udaraca više, češće dolazili u izgledne šanse i spriječili dominaciju Cityja u posjedu lopte, iako su i dalje u tom segmentu bili podređeni (40:60) favoritu.

Čini se da odlična uigranost momčadi pod vodstvom hit-trenera Roberta De Zerbija nije jedini razlog Cityjevog "kiksa". Guardiola kaže da je iza njegovih igrača nekoliko burnih noći i provoda.

image
GLYN KIRK Afp

- Obje momčadi pokazale su agresiju i zabile sjajne golove. Bila je to dobra utakmica, a bili smo i malo zabrinuti.. 40 sati ranije popili smo sav alkohol u Manchesteru, a ekipa je svejedno uspjela glavom biti na terenu. Pokazali smo da smo najbolja momčad u Engleskoj - rekao je Guardiola, prenosi The Guardian.

Cityjeva proslava krenula je u nedjelju nakon 1:0 pobjede nad Chelseajem, iako su i prije te utakmice znali da su prvaci budući da je Arsenal izgubio na gostovanju kod Nottingham Forresta. Slavni trener tvrdi - u krevetu je bio poprilično rano.

- U 22:30 legao sam sa suprugom. Bio sam iscrpljen i zaspao kao beba. A igrači su činili ono što su morali. Kada osvojite Premier ligu, morate slaviti. Učinili su to s obiteljima, ovih dana mnogo uživaju - prepričao je Guardiola.

Odlična atmosfera

Snimke s proslave svjedoče o sjajnom raspoloženju među igračima. Istina, slavili su s obiteljima, ali i u noćnim provodima, kojima tradicionalno "kraljuje" Jack Grealish. Zabavljali su se i svi ostali, pa čak i Haaland, koji je kazao da će "otići doma i igrati video-igrice".

image
OLI SCARFF Afp

Naravno, ni Guardiola ni otočka javnost nisu ništa zamjerili novim-starim prvacima Engleske. Uskoro će imati priliku osvojiti još dva trofeja - finale FA Kupa s Manchester Unitedom zakazano je za treći dan svibnja, a tjedan dana kasnije s milanskim Interom će se boriti za prvi trofej Lige prvaka u klupskoj povijesti.

Uspiju li, Guardiola će postati prvi trener od Alexa Fergusona (sezona 1998./1999.) koji je osvojio trostruku krunu u Engleskoj. S obzirom na ubitačan tempo kojem su Građani dosljedni cijele godine, mančesterske trgovine alkoholnih pića svakako bi već sad mogle početi razmišljati o novoj nabavci.

Linker
03. svibanj 2024 00:19