IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
BAŠ MU JE KRENULO

Guardiola pronašao krivca za Kovačićevu ozljedu: ‘Znamo koliko je on agresivan‘

Hrvatski nogometaš ozlijeđen je na utakmici protiv Ipswicha
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 07:51

Mateo Kovačić je dobro krenuo u novu sezonu. Izborio se za startno mjesto u veznom redu Manchester Cityja, na utakmici protiv Chelseaja postigao i gol, ali jučer mu je sreća okrenula leđa. U 50. minuti dvoboja protiv Ipswicha morao je izaći iz igre zbog ozljede.

Hrvatski reprezentativac je nakon jednog starta Liama Delapa završio na travnjaku, uskoro se pridigao, ali ipak nije mogao nastaviti utakmicu. Nakon utakmice je o cijeloj situaciji pričao Pep Guardiola.

- Nisam razgovarao s liječnicima pa ne znam koje je točno stanje njegove ozljede, ali mislim da je bio udarac. Znamo kakav je igrač Delap, vrlo je agresivan u igri. Imamo šest, sedam dana do sljedeće utakmice i vidjet ćemo hoće li se moći oporaviti.

Delap je dijete ‘Cityja‘ i engleski U21 reprezentativac, a kako nikada nije dobio pravu priliku u Guardiolinoj momčadi, ovog je ljeta prodan u Ipswich za 17,85 milijuna eura. Očigledno je na utakmici protiv bivšeg kluba bio jako motiviran, a to je rezultiralo i startom kojom je ozlijedio Kovačića.

Iako je Hrvat iznesen na nosilima, prve vijesti kažu da ipak nije teže ozlijeđen pa ne bi trebao dugo izbivati s travnjaka. Doduše, svako izbivanje je uvijek problematično kada si igrač Cityja jer je konkurencija nemilosrdna, a nju je dodatno povećao povratak İlkayja Gündoğana koji je protiv Ipswicha odigrao posljednjih 20-ak minuta utakmice.

Linker
05. rujan 2024 11:04