OLI SCARFF Afp
REAKCIJE NAKON DERBIJA

Guardiola: Sad je sve u našim rukama; Arteta: Kažnjeni smo, City je bio sjajan, razlika je prevelika

‘Statistika je na početku sezone govorila da ćemo završiti šesti ili sedmi‘, podsjeća trener Arsenala
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2023. 06:30

Sada je sve u našim rukama, reći će Pep Guardiola nakon što je u srijedu navečer Manchester City s 4:1 deklasirao svog izravnog konkurenta za premierligašku titulu. Prednost Arsenala se nakon utakmice na Etihadu otopila na svega dva boda uz dvije utakmice više od Građana.

- Bio je ovo važan, ali ne i odlučujuć susret. Igrali smo dobro protiv suparnika kojeg poznajem i koji je još uvijek na vrhu. Znam da zvuči naivno kada to kažem, ali mi smo još uvijek iza njih, no sada je sve u našim rukama. Volio bih da su te dvije utakmice zaostatka već sad šest bodova u našem džepu, ali to još moramo osvojiti, zaključio je Guardiola.

S druge strane, Mikel Arteta ne može biti zadovoljan. U posljednja četiri nastupa njegova je momčad upisala tri remija i jedan poraz.

- Analiza je jednostavna - pobijedila je bolja momčad, komentirao je Arteta nakon što se složio sa zaključkom da će do kraja trebati sve pobjede ako uopće želi razmišljati o mogućem naslovu.

- City je vjerojatno bio u svom najboljem izdanju. Razlika je jednostavno postala prevelika, a mi nismo napravili neke osnovne stvari koje morate napraviti protiv takve momčadi. I uslijedila je kazna. No gledajte, statistika je na početku sezone govorila da ćemo završiti šesti ili sedmi, a ostalo nam je i pet utakmica... Mi smo izuzetna momčad, ali u ovoj utakmici nismo bili svoji. Bilo je to prelagano za njih - rekao je nakon susreta Arteta.

Linker
24. travanj 2024 02:15