PAUL ELLIS Afp
HVALOSPJEV TRENERA

Guardiola se naklonio junaku derbija: ‘On je trenutno najbolji igrač Premier lige‘

U 27 prvenstvenih utakmica Foden je zabio 11 golova i upisao sedam asistencija
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 03. ožujak 2024. 21:51

U derbiju 27. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je preokretom pobijedio gradskog suparnika Manchester United s 3:1 približivši se vodećem Liverpoolu na bod zaostatka. Junak pobjede aktualnog europskog i engleskog prvaka bio je dvostruki strijelac Phil Foden (56., 81.), treći gol za Građane zabio je Erling Haaland (90.+2), dok je za goste vodeći pogodak na utakmici postigao Marcus Rashford.

Trener Građana Pep Guardiola pomalo je iznenadio izjavom nakon utakmice nahvalivši mladog igrača engleske reprezentacije.

image

Pep Guardiola i Phil Foden

DARREN STAPLES Afp

- On rješava utakmice. Igrači svjetske klase preuzimaju odgovornost i to je ono što on radi. Dovoljno je ponizan, voli igrati nogomet, ima nevjerojatnu radnu etiku. Može igrati lijevo, desno, lažnu devetku. Phil Foden je trenutno najbolji igrač Premiershipa - rekao je Španjolac.

Foden ove sezone zaista ima zavidne brojke za igrača koji nije imao zagarantirano mjesto u prvih jedanaest prvaka Europe. U 27 prvenstvenih utakmica zabio je 11 golova i upisao sedam asistencija. U svim natjecanjima ukupno ima 18 golova i 10 asistencija u 40 utakmica.

23-godišnje dijete Manchester Cityja i sam je bio zadovoljan nakon sjajne utakmice.

- To je moj cilj - odlučivati velike utakmice. To želim stalno raditi, dokazujem ove sezone da sam sposoban za to. Radim naporno. Dobro znam što pobjeda znači navijačima - rekao je Foden nakon utakmice.

Linker
19. travanj 2024 03:17