Pep Guardiola se našao na meti kritika

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

‘Guardiola želi sve kontrolirati, on pati da bude jedini vođa! A City je samo bogat, ne i velik klub‘

Patrice Evra je jasno dao do znanja da nekadašnje gradske rivale ne smatra velikanima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2022. 11:57

Legendarni nogometaš Mancester Uniteda i francuske nogometne reprezentacije Patrice Evra je komentirao gradskog rivala Manchester City i njihova trenera Pepa Guardiolu. Francuz smatra da je razlog njihovog šokantnog ispadanja iz Lige prvaka to što nemaju jasnog vođu, a to je ujedno i razlog za neuspjehe svih ovih godina.

"Cityju trebaju vođe, ali Guardiola ih ne želi. Ne želi igrače s jakom osobnošću jer pati od toga da on bude jedini vođa. Naravno da trener mora biti glavni, ali momčad treba lidera i na terenu. Kada je City u nevolji nema nikoga da ga povede i spasi jer Guardiola ne može ući u teren i zaigrati", rekao je Evra za Prime Video pa dodao:

"On sastavlja ekipu tako da nema igrača koje odlikuje snažan karakter. To je očito kad pogledate igrače Cityja. Ekipu ne gradi na njima, nego tako da može kontrolirati baš svakoga. Kada mu loše krene, odlučuje samo on."

Osim Guardiole, Evra nije oduševljen ni Cityjem koji smatra umjetnim klubom.

"City je kao i PSG, klub koji se temelji na novcu. Naravno da i Real ima novaca, ali ima i veliku priču iza sebe. City ima samo novac i zato mu dolaze igrači. Naravno da osvajaju i trofeje, ali dođu u City samo zato što klub plaća više od ostalih", zaključio je legendarni Francuz.

Linker
09. svibanj 2024 05:50