Pep Guardiola

 ADRIAN DENNIS Afp
INTRIGANTAN ODGOVOR

Guardiolu upitali tko je bolji, Haaland ili Messi. Trener Cityja ni sekunde nije razmišljao

Guardiola vjeruje da 22-godišnji Norvežanin još uvijek nije dosegao svoj vrhunac
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2023. 20:30

Apsolutna zvijezda Premiershipa ove je sezone norveški wunderkid Erling Haaland. Cityjev 22-godišnji golgeter postigao je već 50 golova u svim natjecanjima, a posljednjim pogotkom protiv Fulhama u nedjelju izjednačio je rekord lige od 34 gola u jednoj sezoni, rekord koji su držali Andrew Cole i Alan Shearer.

Trenera Građana Pepa Guardiolu upitali su kojega nogometaša smatra boljim, Haalanda ili Messija:

- Nitko se ne može usporediti s Messijem - odgovorio je rezolutno Španjolac koji je Lea Messija trenirao četiri godine na klupi Barcelone. Zatim je dodao:

image

Leo Messi i Pep Guardiola

JOSEP LAGO Afp

- Messi je najbolji već 10 ili 15 godina, ali Erling ima velike šanse približiti mu se. Gotovo svaku utakmicu postigne pogodak. Međutim, Leo je najkompletniji igrač kojeg sam vidio, u smislu vizije, driblinga, dodavanja, natjecateljskoga duha te u brojnim tehnički zahtjevnim disciplinama. Nadam se samo da će mu se Erling približiti barem toliko koliko bi to bilo sjajno i za nas i za njega.

Postigne li večeras pogodak protiv West Hama, postavit će novi rekord Premier lige po broju golova u sezoni, s tim da je do kraja još šest kola.

image

Erling Haaland i Pep Guardiola

OLI SCARFF Afp

Messi je u svim natjecanjima postigao 50 golova u šest navrata, u sezonama između 2010. i 2019. godine. Guardiola vjeruje da 22-godišnji Norvežanin još uvijek nije dosegao svoj vrhunac.

- Uvijek sam govorio da će s Erlingom biti teško kada pogledate što je napravio i ako ne bude zabijao golove kao što to radi sada, ljudi će reći "On je u lošoj formi." No, njegova se igra može mnogo poboljšati. Postići već u prvoj sezoni 50 golova te izjednačiti rekord dviju legendi kao što su Andy Cole i Alan Shearer, to je iznimno, iznimno velika stvar - zaključio je Pep.

Linker
17. svibanj 2024 18:43