ADRIAN DENNIS Afp
NAKLONIO MU SE I KOVAČIĆ

Gvardiol u jednoj stvari nadmašio cijelu momčad Cityja: ‘Ovo će oduševiti Pepa‘

Nakon što je završila reprezentativna pauza, pojavila se zanimljiva statistika vezana za Joška
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2024. 11:32

Manchester City imao je sjajan start u ovogodišnjem Premiershipu. U sedam odigranih utakmica Građani su dobili pet puta i dvaput remizirali pa sa 17 bodova drže drugo mjesto ljestvice.

Momčad Pepa Guardiole postigla je više golova (17) od bilo kojeg drugog kluba u ligi, ali je primila isti broj golova kao Liverpool i Arsenal zajedno (osam).

Iako obrambena linija nije još dosegla svoj potencijal, jedna se figura ipak posebno istaknula, piše Manchester City News. To je branič Vatrenih Joško Gvardiol.

image
DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/shutterstock Editorial/profimedia

Naime, hrvatski je nogometaš nastupio u svih sedam prvenstvenih utakmica, a u šest je startao. Zapravo, komentator i bivši nogometaš Ally McCoist izjavio je da je Gvardiol bio najbolji pojedinac Cityja u remiju (1:1) s Newcastleom.

Nakon što je završila reprezentativna pauza, pojavila se zanimljiva statistika vezana za Joška koja će mu bez sumnje donijeti dodatnu popularnost među pristalicama Nebeskoplavih, a mogla bi i oduševiti Guardiolu.

Prema statističkoj analizi BBC Sporta, Gvardiol je prevalio veću udaljenost (67,7 km) od bilo kojeg drugog igrača Cityja u Premiershipu ove sezone.

image
KATIE CHAN/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Katie Chan/actionplus/profimedia

Joška su već svi mediji hvalili na početku sezone, a naklonio mu se i Mateo Kovačić:

"Sigurno je da je Joško sjajan igrač, sjajnog karaktera, tip koji želi napredovati i mislim da nema boljeg kluba nego biti u Cityju. Sigurno će Joško biti izvrstan igrač, zapravo on to već jest i za ovaj klub i za našu reprezentaciju."

Osim što ima najveći kombinirani broj napada i presretanja (24) u ekipi Cityja, 22-godišnji branič je također ostvario više progresivnih prijenosa (17) od bilo kojeg drugog braniča u klubu u svojih sedam ovosezonskih ligaških utakmica.

Linker
18. listopad 2024 13:42