OLI SCARFF Afp
Hladan tuš za City

Haaland je imao manje dodira u 90 minuta od oba golmana! Guardiola: Bolja momčad je pobijedila

Trener Brentforda komentirao je slavlje i rekao kako je to jedna od najvećih pobjeda u povijesti kluba
Piše: Andro PolićObjavljeno: 12. studeni 2022. 17:38

Katar u mislima, tijelo u Manchesteru. "Građani" su se oprostili od Premier lige na mjesec i pol dana porazom od Brentforda 1-2 na Etihadu, a pokazalo se kako je i Erling Haaland zapravo - "čovjek od krvi i mesa". Norveški napadač, autor 23 pogotka u ovoj sezoni, u 90 minuta protiv Brentforda imao je tek 21 dodir, manje od oba golmana, te manje od svih igrača koji su krenuli u susret od početka, izuzev suparničkog veznjaka Vitalyja Janelta. Svi igrači Cityja koji su krenuli u utakmicu, osim Haalanda, idućeg će tjedna otići na reprezentativna okupljanja, a onda i poletjeti za Katar.

Uoči odlaska na pauzu za Mundijal, Pep Guardiola nije mogao biti zadovoljan predstavom svojih igrača.

- Bolja momčad je pobijedila. Mučili smo se od početka, nismo se snalazili s njihovim dugim loptama. Branili su se duboko i vrlo dobro, bila je to vrlo teška utakmica - rekao je Guardiola.

image
OLI SCARFF Afp

S druge strane, trener Brentforda Thomas Frank bio je oduševljen s tri boda.

- Pričajući s ljudima iz kluba, došli smo do zaključka kako je ovo vjerojatno najveći rezultat u našoj povijesti, protiv jednog od najbogatijih klubova na svijetu, dok smo mi jedan klubova s najmanjim budžetom u ligi. Nedostaju nam četiri igrača iz udarne postave, bio je to nevjerojatan nastup - rekao je Frank.

Linker
19. travanj 2024 03:43