OLI SCARFF Afp
NORVEŠKI STROJ

Haaland sa Cityjem stiže u svoj rodni grad: ‘Dozvoljeno mu je da se ozlijedi prije srijede...‘

‘Poslao mi je poruku čim su izašli parovi za ovu sezonu i kada se saznao datum ovog gostovanja‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 25. prosinac 2022. 11:06

Prije nastavka premierligaške utrke Manchester City se pobjedom na Etihadu nad braniteljom naslova Liverpoolom (3:2) plasirao u četvrtfinale Liga kupa. U vrhunskoj utakmici Erling Haaland nastavio je tamo gdje je stao prije stanke uzrokovane Svjetskim prvenstvom u Kataru. Norveški majstor mogao se upisati u listu strijelaca praktički u prvom napadu, ali je egzekuciju odgodio za samo 10 minuta kada je s desetak metara naciljao desni donji kut za prednost Građana, koji su na kraju nakon golijade slavili zasluženu pobjedu.

Od početka sezone Haland je jednostavno nezaustavljiv za praktički sve suparničke obrane uz čak 24 pogotka na svom kontu u svim natjecanjima. U Premier ligi Norvežanin je poentirao 18 puta i uz ovakvu formu, i ako ga zaobiđu teže ozljede, trebalo bi se dogoditi čudo da se Haaland ne okiti titulom najboljeg strijelca u elitnom razredu engleskog nogometa. Liga kup se posljednjih godina pretvorio u omiljeno natjecanje za Manchester City, s obzirom na to da ga je momčad menadžera Pepa Guardiole osvojila četiri puta zaredom (2018-2021.). City će u četvrtfinalu Liga kupa gostovati god Southamptona, dok će se u preostalim četvrtfinalnim susretima sastati Newcastle - Leicester, Nottingham Forest - Wolverhampton i Manchester United - Charlton.

Haaland na početku nastavka Premier lige stiže u svoj rodni grad, i koliko god isticao da mu je Leeds posebno dragi klub i grad sigurno neće imati previše milosti prema njima, ali i svom bivšem treneru Jesseu Marschu.

- Haaland mi je poslao poruku čim su izašli parovi za ovu sezonu i kada se saznao datum gostovanja Manchester Cityja u Leedsu. Erling je u Leedsu rođen i znam da je navijač Leedsa, ali iako mu je dozvoljeno da se ozlijedi prije srijede sumnjam da će se to dogoditi - u šaljivom tonu je Haalandov dolazak na Elland Road najavio menadžer Leedsa Jesse Marsch.

Linker
13. svibanj 2024 11:37