Harry Kane

 OLI SCARFF Afp
CONTE RAZVESELIO NAVIJAČE

‘Harry Kane je sretan kod nas, vidi da slažemo vrhunsku momčad i mogao bi potpisati novi ugovor‘

Prošlog ljeta je kapetan Engleske čak i ‘štrajkao‘ zbog neostvarenog transfera, no sada je sve drugačije
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 07:30

Antonio Conte je uvjeren da je Harry Kane (29) sretan u Tottenhamu i vjeruje da je klub na pravom putu da ga uvjeri da potpiše produljenje ugovora. Kane, koji ima nešto manje od dvije godine do kraja postojećeg ugovora, započeo je novu sezonu Premier lige sjajno, postigavši ​​četiri gola u isto toliko utakmica, te predvodio Spurse do toga da uzmu 10 bodova od mogućih 12.

Sjećamo se prošlog ljeta kada je kapetan Engleske čak i ‘štrajkao‘ zato što mu se nije ostvario transfer u Manchester City, koji je Tottenhamu nudio 130 milijuna eura da ga dovede.

"Dobro znate da postoje trenuci koji su idealni za potpisivanje novog ugovora. Mislim da je Harry sigurno jako sretan u našem klubu. Postoji vizija, postoji smjer i postoji jedinstvo da se pokuša dodatno poboljšati momčad, tako da bude na razini njegovih očekivanja."

Conte kaže da nije upućen u detalje o mogućem novom ugovoru za Kanea niti da je uključen u bilo kakve pregovore.

"Govorimo o napadaču svjetske klase i igraču koji je u ovom trenutku najbolji igrač Tottenhama. Svakako bih volio da potpiše novi ugovor. Ali u ovom trenutku, za mene je vrlo važno vidjeti ga sretnog, potpuno uključenog u sezonu, potpuno uključenog u ovaj projekt i u ono što radimo. Za mene je ovo najvažnije. Novi ugovor je odluka koju igrač i klub moraju zajedno donijeti."

Trebaju nam još dva prijelazna roka

Conte je progovorio i o snazi te planovima Spursa te je kako su njegovom klubu potrebna barem još dva prijelazna roka kako bi se mogli upustiti u borbu za naslov prvaka.

Tottenham je u novu sezonu krenuo s tri pobjede i remijem te ima isti učinak kao i prvak Manchester City, a jedini bolji je njegov najveći rival Arsenal koji je ostvario sve četiri pobjede.

"Kada usporedimo ovo s prošlom sezonom, sada smo konkurentniji, ali kako bismo dostigli vrhunsku razinu tada trebamo još vremena, strpljenja i dva prijelazna roka", rekao je Conte.

Tijekom ovoljetnog prijelaznog roka u Tottenham je iz Intera stigao hrvatski reprezentativni ofenzivac Ivan Perišić kao slobodan igrač, ali i Richarlison, Yves Bissouma te Djed Spence za koje je londoski klub platio višemilijunske odštete.

Linker
26. travanj 2024 04:46