DARREN STAPLES Afp
BEZ MOMČADSKIH TROFEJA

Harry Kane opet na meti Manchester Uniteda, na Old Traffordu uvjereni u transfer, poznata je i cijena

Već dulje vrijeme sjajni napadač ‘Spursa‘ tiha je patnja ‘Crvenih vragova‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. ožujak 2023. 13:29

Harry Kane opet je na meti Manchester Uniteda. Kako prenose britanski mediji, vodstvo Crvenih vragova vjeruje da bi engleski centarfor mogao prihvatiti poziv s Old Trafforda ako se Tottenham ove sezone ne uspije plasirati u Ligu prvaka, odnosno među prva četiri kluba Premier lige.

United je preko svojih kontakata dobio ‘‘pozitivne signale‘‘ od Kanea, prenosi tabloid The Sun. Spursi drže četvrtu poziciju, no konkurencija za pozicije u Ligi prvaka je žestoka, a najveće prijetnje momčadi Antonia Contea predstavljaju Liverpool i Newcastle.

Kane s Tottenhamom ima ugovor do ljeta 2024. godine. Ako ga ne prodaju u ovogodišnjem ljetnom prijelaznom roku, godinu kasnije mogli bi ga izgubiti bez odštete, stoga u Manchester Unitedu vjeruju da bi ga Spursi na ljeto mogli pustiti i to uz odštetu od 112 milijuna eura.

S druge strane pak stiže informacija da Tottenham i Kane razgovaraju na temu mogućeg produljenja suradnje. Predsjednik Daniel Levy svakako bi želio zadržati svoju najveću zvijezdu, dok sam Kane navodno želi vidjeti može li klub pratiti njegove ambicije.

Naime, Kane je stigao u godine u kojima želi nešto i osvojiti. Na ljeto će proslaviti 30. rođendan, a dosad u trofejnoj riznici i dalje ima samo individualna priznanja...

Njegov je značaj za Spurse ogroman unatoč izostanku momčadskih trofeja. U aktualnoj sezoni Premier lige postigao je 18 pogodaka i pridodao dvije asistencije u 26 nastupa. Ukupno je za Spurse zabio 268 golova i upisao 63 asistencije u 422 nastupa u svim natjecanjima, dok je za Englesku odigrao 80 utakmica i postigao 53 pogotka.

Linker
23. travanj 2024 08:35