PETER POWELL Afp
NOVI PROBLEM

Harry Kane zabrinuo Mourinha i cijelu Englesku: ‘Možemo se samo nadati da ozljeda nije teže prirode‘

Napadač Tottenhama i engleske reprezentacije ozlijedio je koljeno na utakmici s Evertonom
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 17. travanj 2021. 12:46

Everton i Tottenham odigrali su na Goodison Parku bez pobjednika (2:2) u prvoj utakmici 32. kola Premier lige, a krajnji ishod ne može zadovoljiti niti jednog suparnika s obzirom da su šest kola prije kraja prvenstvene utrke sve dalje od mjesta koja sljedeće sezone vode u Ligu prvaka. No, nova dva izgubljena boda za momčad menadžera Josea Mourinha nisu i jedina nevolja koja je londonski sastav zadesila na gostovanju u Liverpoolu.


Naime, najbolji igrač Tottenhama i ovog puta bio je Harry Kane, koji je uz dva pogotka na kontu spasio goste od poraza i na ljestvici strijelaca Premier lige probio se na prvo mjesto. Kane je postigao 21 gol, dva više od napadača Liverpoola Mohameda Salaha. Ipak, da ne bude sve idealno Kanea je zadesila nova ozljeda koljena, zbog koje je morao napustiti igru u sudačkoj nadoknadi.

Za sada nije poznata težina ozljede, ali s obzirom na brojne slične probleme koje je najbolji engleski napadač imao u prošlosti na Otoku se nadaju da će se izbjeći crni scenariji i duža stanke, ne toliko zbog Tottenhama, koliko zbog reprezentacije Engleske i nastupa na Europskom prvenstvu. Jose Mourinho, pak, strahuje da bi bez Kanea mogao ostati u finalu Liga kupa koje je na rasporedu za tjedan dana na Wembleyju, kada će Londončani pokušati spasiti sezonu osvajanjem trofeja u dvoboju protiv Manchester Cityja.


Od kada je Mourinho preuzeo Tottenham Kane je ostvario i više nego respektabilan učinak od 45 postignutih golova i 17 asistencija i jasno je da su bez njega izgledi londonske družine za pobjedu u spomenutom okršaju znatno manji.


- Prerano je govoriti o težini ozljede, ali odgovor na to pitanje želim saznati što je prije moguće. Očekuje nas finale Liga kupa i normalno je da je naša intencija da na raspolaganju imamo ključnog igrača. Kane nije sam od sebe napustio igru, sigurno je da postoji problem, možemo se samo nadati da ozljeda nije teže prirode - istaknuo je menadžer Tottenhama Jose Mourinho.

Linker
22. travanj 2024 13:38