Harry Maguire je na klupi od dolaska nove zvijezde

 PAUL ELLIS Afp
KAPETAN OSTAO NA KLUPI

Harry Maguire izgubio mjesto u momčadi, istisnuo ga je ‘preniski‘ stoper koji je stigao ovog ljeta

Izgleda da bi kapetan Uniteda još neko vrijeme mogao grijati klupu kod trenera Erika Ten Hag
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 15:26

Kad je Manchester United ovog ljeta dovršavao transfer Lisandra Martineza, ionako pesimistični navijači potonuli su u još dublju depresiju. Naime, komentiralo se tada kako je Argentinac za kojeg je Ajaxu plaćeno 57,4 milijuna eura – prenizak.

I doista, 175 cm baš i nije uobičajena visina za igrača kojem je primarna pozicija na stoperu. Međutim, Martinez je svojim igrama u uvodu sezone pokazao da visina, iako je bitna, nije i presudna.

Najniži stoper engleske Premier lige dosad je, naime, osvojio čak 83 posto svih zračnih duela u kojima je sudjelovao, i tako demantirao skeptike među kojima je bilo i uglednih nogometnih komentatora. Protiv Southamptona je Martinez osvojio svih pet zračnih duela...

"Nikad ne smijemo trenere ili igrače prerano ocjenjivati, ali uvjeren sam da to ne može funkcionirati zbog njegove visine", kazao je Jamie Carragher.

A Lisandro Martinez nije tip koji se previše osvrće na ono što drugi govore. Koncentriran je na sebe i momčad, u utakmice unosi veliku energiju i posvećenost, a svojom je borbenošću primjer ostalima. Hendikep zbog manjka centimetara nadoknađuje sjajnom anticipacijom i snažnim odrazom.

O njegovoj izvedbi na engleskim travnjacima možda najbolje govori podatak da je dvaput zaredom izabran za igrača utakmice, u pobjedama Crvenih vragova protiv Liverpoola i Southamptona.

U tim je dvobojima Unitedova obrana izgledala znatno bolje od ‘horor-predstava‘ protiv Brightona i Brentforda, kad je glavnu riječ u defenzivi vodio Unitedov kapetan Harry Maguire.

Martinez ga je istisnuo iz početne postave, pokazao je da se odlično slaže s Raphaelom Varaneom, pa bi Maguire mogao dulje vrijeme grijati klupu momčadi Erika ten Haga.

Linker
29. travanj 2024 23:44