West Ham vodi David Moyes (desno)
 MICHAEL REGAN Afp
SREDILI I WANDERERSE

Hit prvenstva: Novim trijumfom West Ham na ljestvici preskočio i Chelsea i Liverpool i Tottenham

U drugoj utakmici dana James Rodriguez se vratio nakon ozljede i zabio svoj 100. gol u Europi
Piše: HinaObjavljeno: 05. travanj 2021. 23:21

U susretu 30. kola engleskog prvenstva West Ham je na gostovanju pobijedio Wolverhampton sa 3-2 skočivši sa sedmog na četvrto mjesto. "Čekičari" su ostvarili važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu prvaka preskočivši na ljestvici Liverpool, Tottenham i Chelsea.

West Ham je poveo 3-0, a potom umalo ostao bez bodova nakon što je Wolverhampton smanjio na 2-3. Gosti su furiozno otvorili susret. Jesse Lingard je u šestoj minuti zabio za 1-0, a već u 14. je bilo 2-0 nakon što se među strijelce upisao i Pablo Fornals. Do konca poluvremena zabio je i Jarrod Bowen u 38. minuti za uvjerljivih 3-0.

Međutim, Wanderersi se nisu predavali. Leander Dendoncker je u 44. smanjio, da bi Fabio Silva u 68. zabio za 2-3 vrativši neizvjesnost u susret. Domaćin je u završnici svim silama pokušao barem izjednačiti, ali nije uspio.

U drugom susretu Everton i Crystal Palace su odigrali 1-1. Everton je poveo u 56. minuti golom Jamesa Rodrigueza, kojem je to bio prvi nastup nakon što je zbog ozljede pauzirao šest tjedana. Bio je to njegov stoti gol u europskom nogometu, 32 je zabio za Porto, 10 za Monaco, 37 u dresu Real Madrida, 15 za Bayern, a 6 za Everton.

Momčad Carla Ancelottija imala je nekoliko prilika da poveća vodstvo, no nisu uspjeli i kazna je stigla u završnici susreta. Izjednačio je Michy Batshuayi u 86. minuti, svega dvije minute nakon što je ušao u igru. Izjednačenje je pokvarilo Evertonove planove da se približi poziciji koja osigurava europski nogomet iduće sezone ostavši na osmom mjestu sa 47 bodova. Palace je ostao 12. s 38 bodova.

Na vrhu ljestvice je Manchester City sa 74 boda, Manchester United ima 60, Leicester City 56, a West Ham je sada četvrti sa 52 boda. Slijede Chelsea (51), Tottenham (49), Liverpool (49)...

Linker
27. travanj 2024 04:34