ALEXANDER ASTAFYEV Afp
GLASNO BI ODJEKNULO

Hoće li Abramovič biti prisiljen prodati Chelsea? Bilo bi to najveće preuzimanje u europskom nogometu

Jedna je ponuda ovoga mjeseca već bila na stolu, a zanimanje su pokazali i investitori iz SAD-a
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. veljača 2022. 12:01

Potencijalni kupci aktualnog europskog prvaka Chelseaja su upozoreni o mogućoj prodaji kluba sa Stamford Bridgea u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abranoviča, šuška se iz bliskih izvora.

Jedna je ponuda ovoga mjeseca već bila na stolu, a mnogi investitori, uključujući i neke iz SAD-a, počeli su se zanimati za eventualno preuzimanje Chelseaja. Oni za sada ne žele biti identificirani. Iako Abramovič još nije na listi onih koji će biti sankcionirani, ruska invazija na Ukrajinu mogla bi dovesti do potencijalne prodaje, do sada neviđene u engleskom nogometu.

Chelsea, naime, prema nekim procjenama vrijedi oko 1,9 milijardi eura, pa bi preuzimanje definitivno bilo najveće u europskom nogometu. Fond u vlasništvu Saudijske Arabije je za kupnju Newcastlea, na primjer, potrošio "samo" 305 milijuna funti.

Nije baš jasno kako bi ovaj mega posao mogao biti dovršen ako Velika Britanija nametne sankcije, jer u tom slučaju bi osobe pod sankcijama bile onemogućene prodavati svoje britanske vrijednosti. One bi, naime, bile zamrznute, rekla je Stacy Keen, odvjetnica iz Pinsent Masona, specijalizirana za takve stvari. Predstavnik Chelseaja je odbio komentirati ovu temu, dok se glasnogovornika Romana Abramoviča nije uspjelo kontaktirati.

Abramovič je vlasnikom Chelseaja postao 2003. godine, te od njega stvorio globalno popularan klub. Ranije ovoga mjeseca su na europsku titulu dodali svjetsku i cijena bi mogla otići u nebo, no to ne znači da ga nema tko platiti.

Linker
19. travanj 2024 14:05