PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
MALO JE PROMIJENIO PRIČU

Hrvatski reprezentativac sam prešao u B momčad? ‘Bio je to njegov izbor, nisam ga prisiljavao‘

Oršić i Ćaleta-Car početkom mjeseca prebačeni su u drugu ekipu i nisu se našli na popisu za Brentford
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. veljača 2023. 20:39

Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car početkom veljače prebačeni su u B momčad Southamptona. Od tada su ‘Sveci‘ odigrali samo jednu utakmicu - protiv Brentforda u sklopu 22. kola Premier lige - a hrvatski dvojac, očekivano s obzirom na prethodna događanja, nije se našao na popisu za susret.

Prije ogleda trener Nathan Jones rekao je da je Oršića i Ćaletu-Cara poslao u B sastav da održe ritam, a sada je u slučaju našeg stopera ipak malo promijenio priču.

- Ćaleta-Car sam je odlučio priključiti se B momčadi, bila je to njegova odluka. Razgovarali smo i on je napravio taj izbor, ni na koji način nisam ga prisiljavao - rekao je Jones na preskonferenciji uoči subotnjeg ogleda s Wolverhamptonom.

Nekoliko dana ranije, kad su novinari prvi put potegli pitanje o prebačaju, Jones je ovako objasnio svoju odluku:

- Duje očito dobro igra, ali propustio je nekoliko utakmica. Želimo da bude u ritmu kojeg do sada nije imao, a Oršića smo prebacili da bi imao minutažu.

Tako je Ćaleta-Car umjesto utakmice s Brentfordom igrao protiv Sheffield Uniteda u amaterskom premierligaškom Kupu. Njegova momčad pobijedila je 1:0, ali hrvatski branič odigrao je samo prvo poluvrijeme. Jones kaže da je izišao iz igre zbog predostrožnosti.

- Osjetio je zatezanje tetive. Neke promjene koje radimo su preventivne radi brige o igračima. Duje je od tada normalno trenirao - prepričao je trener Southamptona.

Novinari nisu odustajali, pitali su ga zašto onda barem nije vodio Ćaletu-Cara na susret s Brentfordom u Londonu, a odgovorio je protupitanjem.

- Osjećali smo da je dekoncentriran zbog crvenog kartona koji je zaradio u utakmici Kupa s Newcastleom. Zašto bih ga vodio, da sjedi u hotelu?

Hoće li Oršić i Ćaleta-Car konkurirati za ogled s Wolvesima? To je još uvijek nepoznat podatak. Jones je između ostalog kazao da je "dobro što je Duje dobio minute u B momčadi jer će tako biti spreman ako zaigra protiv Wolverhamptona". Dakle, konačne odluke još nema ili javnosti nije poznata.

Linker
30. travanj 2024 00:55