DARREN STAPLES Afp
HVALOSPJEVI ZA VATRENE

Hrvatski tandem ponovno oduševio Engleze: ‘On nema pravo biti ovako dobar s 22 godine!‘

Oba gola zabio je Silva, a uz dvostrukog strijelca otočki mediji naglašavaju doprinos Hrvata u pobjedi
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. ožujak 2024. 08:05

Manchester City izborio je šesto uzastopno polufinale FA kupa, što je rekordan niz u povijesti najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, nakon što je s 2:0 na Etihadu bio bolji od Newcastlea. Oba gola zabio je Bernardo Silva (u 13. i 31. minuti), a uz dvostrukog strijelca otočki mediji naglašavaju doprinos hrvatskog tandema u pobjedi. Mateo Kovačić i Joško Gvardiol koji su počeli od prve minute i odigrali cijelu utakmicu dobili su silne pohvale za svoju igru.

"Imao je monopol na posjed lopte u jednom trenutku i baš nijednom nije pogriješio. Igrao je tako da je djelovalo kao da je lako igrati", piše Daily Mail o Kovačiću.

image
DARREN STAPLES Afp

Goal.com tvrdi kako je zbog Kovačića City bio balansiran u sredini terena, a Manchester Evening News dodaje da je bio "vrlo dobar, prenosio loptu iz obrane u napad i surađivao s Rodrijem".

Ocjena 8 koju mu je dao bila je i najveća, istu je dobio i dvostruki strijelac Silva.

Joško Gvardiol je u izvještajima bio tek "mrvicu" slabije ocijenjen. "Anthony Gordon mogao je zadavati probleme Cityju i upravo je Gvardiol zaslužan za to što je napadač Newcastle bio neprimjetan", piše Manchester Evening News.

Goal za Gvardiola piše kako je napredovao. Zanimljivi su, međutim, komentari navijača na društvenim mrežama pa je tako jedan napisao kako Gvardiol "nema pravo biti ovako dobar s 22 godine".

Linker
27. travanj 2024 19:53