Nick Potts/Pool/Getty Images
Druga strana medalje

Hrvatu uzvratili udarac: ‘Isključenjem Slavena Bilića sudac je napravio nogometu golemu uslugu‘

‘Bilić je dobar momak, strastven, posvećen, karizmatičan. Dean je strogi štovatelj pravila...‘
Piše: SNObjavljeno: 22. rujan 2020. 11:26

Dan nakon što smo pisali o brojnim komentatorima koji su podržali menadžera WBA Slavena Bilića vezano uz njegovo isključenje u 2. kolu Premiershipa protiv Evertona, pojavilo se i drugačije mišljenje.

Gabriel Agbonlahor, Joe Cole i Owen Hargreaves neki su od stručnih sukomentatora koji su dali za pravo hrvatskom treneru i koji su smatrali da ga sudac Mike Dean nije trebao isključiti u sporu nakon faula Kierana Gibbsa nad Jamesom Rodriguezom.

Međutim, među njima nije i Martin Samuel, inače kolumnist engleskog Daily Maila.

"Puno je lakše voljeti Slavena Bilića nego Mikea Deana. Možda je to razlog zašto mnogi poriču stvari koje su se dogodile u subotu. Bilić je dobar momak, strastven, posvećen, karizmatičan. Dean je strogi štovatelj pravila bez obzira o kojem se klubu radi. Bez obzira na sve, Dean je bio u pravu, Bilić nije i morao je biti isključen", piše Samuel u tekstu pod naslovom 'Je li Mike Dean arogantna budala? Ne, sudac je isključenjem Bilića protiv Evertona napravio nogometu veliku uslugu.'

"Sudački ekspert Peter Walton je u studiju BT Sporta odmah komentirao kako je sudac Dean postupio ispravno slijedeći pravilo u kojem stoji da je trenerima zabranjeno pristupati sucima na terenu. Trebao je pričekati i razgovarati s njime u svlačionici. Zato situacija ne može biti jasnija. Bilić je bio emotivan?, Možda, ali nije mu dozvoljeno suočiti se sa sucem na travnjaku za vrijeme igre", piše Samuel, aludirajući direktno na opasku Joea Colea.

Na kraju je Samuel zaključio: "Da Dean nije pokazao crveni karton, u svakoj utakmici nakon ove ljutiti menadžeri bi se suočavali s njim, ponukani njegovim blagim stavom prema Biliću. Za njega je to mogla biti sezona iz noćne more. On je svojim potezom napravio nogometu uslugu i postavio standard kojeg se drugi suci moraju pridržavati. Dean je samo radio svoj posao i držao se pravila", zaključio je Samuel.

Linker
18. travanj 2024 10:39