DANIEL LEAL Afp
OKRENULA SE PLOČA

Htjeli su ga potjerati, a sada bi mogao biti as u rukavu protiv trenera koji mu je oduzeo kapetansku traku

Ranije se spominjao raskid ugovora, ali kod novog trenera ima bolji tretman
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 02. svibanj 2023. 14:28

Ljubitelji engleskog nogometa vjerojatno željno iščekuju utorak i londonski derbi između Arsenala i Chelseaja u sklopu 34. kola engleske Premier lige. Dok kod Topnika ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja u sastavu, strateg londonskih plavaca Frank Lampard u prvu postavu planira staviti već pomalo zaboravljenog asa u rukavu.

Pierre-Emerick Aubameyang ove se sezone preselio na Stamford Bridge iz Barcelone, no vrlo brzo je zažalio što je donio tu odluku. Nakon poraza od Dinama u Ligi prvaka i otkaza njemačkom strategu Thomasu Tuchelu, Gabonac je u potpunosti izgubio mjesto u momčadi

Grahama Pottera. Situacija je bila toliko kritična da je bio pred raskidom ugovora, no nakon dolaska Lamparda, stvari za Aubameyanga idu na bolje. Engleski trener vratio ga je u sastav prošlo kolo protiv Brentforda, a prema pisanju engleskih medija, navodno je u planu da krene u početnih 11

protiv svog bivšeg kluba. Aubameyang je napustio Arsenal početkom prošle godine kada je otišao u Barcelonu, ali se s Topnicima nije rastao na lijep način. Prije odlaska, trener Topnika Mikel Arteta suspendirao ga je zbog nediscipline te mu je oduzeo kapetansku traku.

Upravo iz tih razloga, Mirror smatra da bi Lampard mogao staviti Aubameyanga u početni sastav jer vjeruje da će biti posebno motiviran te će htjeti pokazati da nije zaslužio takav tretman, a hoće li se to stvarno i dogoditi, saznat ćemo u utorak navečer.

Linker
19. travanj 2024 17:22