Benjamin Mendy je suočen s teškim optužbama za silovanje

 ACTION FOTO SPORT Nurphoto Via Afp
STILGE NOVE OPTUŽBE

Igrač Manchester Cityja optužen za šest slučajeva silovanja i jedan seksualni napad, čeka ga teška kazna

Benjamin Mendy mogao bi dugo godina provesti u zatvoru ako se optužbe za silovanje pokažu istinitima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2021. 14:40

Branič Manchester Cityja Benjamin Mendy je suočen s dvije nove optužnice za silovanje i sada mora odgovarati za čak šest takvih optužnica, priopćila je policija u utorak. Mendy će u srijedu morati na sudu odgovarati na pitanja tužioca o ovim gnjusnim zločinima.

Osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj već čeka suđenje koje će krenuti 24. siječnja. Do sada je već optužen za četiri silovanja i jedan seksualni napad između travnja i kolovoza 2020. godine, a sada će mu se pridodati još dvije optužnice za silovanje.

Sud u Chesteru mu je već tri puta odbio zahtjev za plaćanje jamčevine, pa je 27-godišnji Francuz već neko vrijeme u zatvoru. Odmah po pokretanju istrage ga je suspendirao i njegov klub, a ovo će, ako se optužbe pokažu istinitima, značiti i kraj njegove karijere, ali i slobode.

Mendy je karijeru uglavnom proveo u Francuskoj. Počeo je u Le Havreu, a igrao je i za Marseille i Monaco iz kojeg je i stigao u City 2017. godine. S Englezima je osvojio tri Premier lige i dva Liga kupa, a kruna karijere mu je zlato s Francuskom.

Linker
25. travanj 2024 07:38