KIRSTY WIGGLESWORTH/Pool/AFP
‘Posebni‘ u elementu

Igrokaz Josea Mourinha uoči velikog derbija: Slavni Portugalac otvorio vatru na Liverpool i Kloppa

‘Liverpool je rezultat, ako se ne varam, produkt 1894 dana rada s Jürgenom Kloppom, a mi...‘
Piše: SNObjavljeno: 15. prosinac 2020. 16:34

Zanimljiva je bila press konferencija Tottenhamovog menadžera Josea Mourinha uoči velikog derbija protiv Liverpoola na Anfieldu u srijedu.

Mourinho je odbacio priče o silnim problemima s ozljedama u Liverpoolu navevši izostanak Virgila van Dijka kao jedini pravi hendikep 'Redsa'.

"Mislim da Alisson nije ozlijeđen. Alexander-Arnold nije ozlijeđen, a vjerujem da će igrati i Matip. Fabinho nije ozlijeđen, Robertson nije ozlijeđen, kao ni Henderson i Wijnaldum. Ozlijeđeni nisu ni Salah, Firmino ni Mane. Ozlijeđen je Van Dijk koji je, naravno, jako dobar igrač. Ali dajte mi popis Liverpoolovih ozlijeđenih igrača i usporedite popis s njihovom najboljom momčadi. Mogu vam dati popis od deset ozlijeđenih u Tottenhamu. Imamo dvojicu klinaca iz U16 kadra zbog ozljeda, a koristimo dvojicu iz U21 kadra i dvojicu iz U23 kadra", rekao je Mourinho.

"Nama Lloris nije ozlijeđen, nije ni Alderweireld. Nisu ni Dier ni Reguilon. Je li ozlijeđen Kane? Nije, kao ni Son i Moura. Pa gdje su te ozljede? Ozljede su normalne i sastavni dio igre. Ozlijeđeni su Milner i Lamela. Liverpool ima jednu veliku ozljedu, a to je Van Dijk", dodao je Tottenhamov trener.

"Mi smo dobra momčad koja naporno radi, ali rekao bih da je Liverpool rezultat, ako se ne varam, produkt 1894 dana rada s Jürgenom. Možda se varam za koji dan. Mi smo rezultat 390 dana rada, ali i taj broj je lažan jer nisu sve bili radni dani, već su mnogi bili dani provedenih u karanteni kada nismo mogli raditi. Zato imate skoro 2000 dana rada u usporedbi s 300 dana rada", zaključio je Mourinho čija momčad predvodi premierligašku ljestvicu s 25 bodova nakon 12 kola, isto koliko ima i drugoplasirani Liverpool, ali Spursi imaju bolju gol-razliku.

Linker
24. travanj 2024 07:37