Pep Guardiola 

 LINDSEY PARNABY Afp
ŽESTOKE KRITIKE GUARDIOLE

‘Imamo ludo Svjetsko prvenstvo i igrači se ne mogu odmoriti. Na teren ćemo poslati juniore, možda fizioterapute‘

Na dan kad je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter priznao da je bila pogreška dodijeliti SP Kataru, oglasio se i Pep Guardiola
Piše: SNObjavljeno: 09. studeni 2022. 07:50

Aktualni menadžer Manchester Cityja žestoko je kritizirao odluku da se Mundijal igra usred sezone. Tako City večeras ugošćuje Chelsea u 3. kolu Carabao Cupa dok već u subotu igra protiv Brentforda u Premier ligi. Guardiola kaže da nije čudo da igrači u ovim trenucima strahuju od moguće ozljede.

"Imamo ludo Svjetsko prvenstvo i igrači se ne mogu odmoriti. Igrači su jednim okom na SP-u. Da se netko ozlijedi protiv Brentforda, to neće ništa promijeniti u kontekstu mogućeg osvajanja Premier lige, ali zato će propustiti Svjetsko prvenstvo. Morao sam igračima govoriti da se fokusiraju još prije mjesec dana, ali sada ne tuturnir iza ugla. Mi igramo u subotu, a oni su u nedjelju na okupljanjima s reprezentacijama. Prilično sam siguran da će im SP biti u glavama. Meni bi isto tako bilo", kaže Guardiola.

Ukoliko City pobijedi Chelsea utakmicu 4. kola Carabao Cupa igrat će svega nekoliko dana nakon finala SP-a koje se igra 18. prosinca. Guardiola se našalio da ne zna koga će u toj utakmici, ako prođu Chelsea, uopće imati na raspolaganju.

"Bolje ne misliti o tome. Ako nećemo imati reprezentativce poslat ćemo na teren juniore ili neke fizioterapeute", kaže Guardiola.

A akcija u Premier ligi nakon Mundijala nastavlja se na Boxing Day 26. prosinca. Još jedan primjer kako engleski nogomet ne pomaže svojim klubovima, kaže španjolski trener.

"U Njemačkoj prvu utakmicu nakon SP-a igraju 20. siječnja, a mi krećemo 26. prosinca", zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 01:38