Enzo Fernandez

 ANDY BUCHANAN Afp
EKSPRESNO NAPUŠTA KLUB?

Ispred Gvardiola je uzeo laskavu titulu, bio najskuplji igrač Engleske, a sad se pretvara u gorko razočaranje

Kako je objavio portal Football Transfers, Fernandezovi agenti započeli su razgovore s nekoliko klubova
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. veljača 2024. 15:25

Enzo Fernandez izabran je za najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, a prošlog ljeta je stigao iz Benfice u Chelsea u transferu kojim je srušen rekord Premier lige.

Londonski velikan za argentinskog veznjaka platio je odštetu od tada rekordnih 121 milijun eura, a u velikom poslu sudjelovao je portugalski ‘superagent‘ Jorge Mendes.

Očekivalo bi se da će igrač takvog potencijala podići cijelu momčad, ili u najmanju ruku svojim predstavama na terenu opravdati ogromno ulaganje, ali ništa od toga nije se dogodilo.

Upravo suprotno, u Chelseaju su procijenili da su se ‘zeznuli‘, pa su Argentinca ponudili tržištu.

image
BEN STANSALL Afp

Kako je objavio portal Football Transfers, njegovi agenti započeli su razgovore s nekoliko klubova kako bi vidjeli kakve su mogućnosti za nastavak njegove karijere po odlasku sa Stamford Bridgea.

Kad je dolazio, opisivan je kao ‘kompletni veznjak‘, dočekan je s oduševljenjem, a Chelseajevim suvlasnicima Toddu Boehlyju i Behdadu Eghbaliju ispadali su bomboni iz usta prilikom njegova predstavljanje, no Fernandezove dosadašnje igre pokazuju da je prilično limitiran, navodi isti izvor.

Naime, u 49 nastupa u svim natjecanjima postigao je samo pet pogodaka, uz tri asistencije.

Ne treba zanemariti činjenicu da je 23-godišnji reprezentativac Argentine ugovorom vezan do 2032. godine, te da bi njegov odlazak iz Chelseaja mogao ispasti prilično komplicirana priča.

Menadžer Bluesa Mauricio Pochettino nedavno je izjavio kako od Fernandeza očekuje bolje igre, kao i od Moisesa Caiceda, pojačanja iz Brightona za kojeg je Chelsea iskrcao 116 milijuna eura.

I ovaj slučaj najskupljeg veznog reda na svijetu dokazuje da ‘nije u šoldima sve‘, barem kad je nogomet u pitanju...

Linker
24. travanj 2024 20:01