Ivan Perišić u dresu Spursa

 CHRIS RADBURN Afp
ODUŠEVIO SVE U KLUBU

Ivan Perišić ostavio snažan dojam u Tottenhamu i postao jedan od ključnih igrača trenera Antonija Contea

Trenutno je u 9 nastupa u svim natjecanjima 4 puta asistirao, a i kad ne igra dobro djeluje na suigrače
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. rujan 2022. 09:14

Iako su potrošili 58 milijuna eura na Richarlisona odnosno 29 na Yvesa Bissoumu uoči nove sezone, barem zasad, dovođenje besplatnog igrača ispostavlja se kao najbolje pojačanje...Da u pitanju je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.. S obzirom na to da je njegov ugovor u milanskom Interu istekao na kraju sezone, talijanski strateg na klupi Tottenhama Antonio Conte namamio je Hrvata s kojim je već surađivao u Interu (sezona 2020/21.) da dođe u London. Njegov ugovor poneki su engleski mediji dovodili u pitanje jer će u veljači napuniti 34 godine, ali na kraju se odluka o potpisivanju dvogodišnjeg ugovor zasad pokazala majstorijom. Perišić se već proslavio na stadionu Tottenham Hotspur i zasigurno ima još toga za pokazati tijekom ove sezone.

Budući da nije sudjelovao na klupskoj predsezonskoj turneji po Južnoj Koreji dok se pokušavao vratiti u formu nakon ozljede potkoljenice koju je zadobio u posljednjem nastupu za milanski Inter, Perišić se isprva morao zadovoljiti mjestom na klupi Tottenhama u prve dvije utakmice Premier lige. Međutim, već je u drugom kolu, protiv Chelsea asistirao Kaneu iz kornera za pogodak koji je Spursima u derbiju omogućio remi (2:2). Nakon toga krenula je samo još veća dominacija. Dodavši još jednu asistenciju šest dana kasnije u svom prvom startu za Tottenham u njihovoj 1:0 pobjedi protiv Wolvesa, Perišić je od tada bio redoviti starter, osim kada je dobio oduška protiv Fulhama. U to vrijeme upisao je još dvije asistencije, podigavši ​​ukupni broj na njih četiri u prvih devet utakmica u svim natjecanjima.

image
ANDY BUCHANAN Afp

Spursi su bili opasni iz gotovo svake situacije u kojoj je Perišić centrirao loptu, a igrač je pokazao svoju kvalitetu koristeći obje noge kako bi gurnuo svoje sugirače u priliku. Momčadi je dao dodatno oružje svojim prodorima po lijevoj strani u formaciji s trojicom braniča i dva napadački orijentirana beka, pozicija koju je Perišić prvi put češće krenuo igrati baš kod Contea u Interu.

Čak i kada Perišić nije u početnih 11 Perišić ima pozitivan utjecaj na Ryana Sessegnona, 22-godišnjeg Engleza koji igra identičnu poziciju kao naš veznjak, a to je potvrdio i sam Conte na svojoj konferenciji za novinare nakon utakmice prvo kola protiv Southamptona

- Ponekad je dobro dovesti u svoju momčad igrače čak i ako su malo stariji. Ako su dobri igrači s iskustvom, mogu donijeti to iskustvo kako bi poboljšali mlade igrače u vašoj momčadi. Mislim da Sessegnon to radi. bio je jako zadovoljan jer je danas odigrao dobru utakmicu.

Linker
25. travanj 2024 04:07