OLI SCARFF Afp
GLASNO JE ODJEKNULO

Izjava koja je upalila alarme velikana, novinar tvrdi: ‘Haaland neće potpisati novi ugovor sa Cityjem‘

‘To nema smisla niti za njega, niti za klub‘, rekao je novinar dobro upućen u zbivanja oko Haalanda
Piše: Andro PolićObjavljeno: 20. listopad 2022. 10:02

U novi klub stigao je u srpnju i u samo tri mjeseca ponovno je očarao Europu, a njegov potpis na ugovoru san je svakog europskog nogometnog giganta.

Erling Haaland uživa u spektakularnom ulasku u sezonu, za Manchester City upisao je 14 nastupa i postigao 20 pogodaka. Iako mu ugovor s „građanima“ istječe tek 2027., već se počelo pričati kako robusni 22-godišnji Norvežanin neće dugo ostati na Etihadu.

Bivši norveški nogometaš Jan Aage Fjortoft, a danas novinar i čovjek koji je upućen u Haalandov nogometni put i život, otkrio je za njemački Bild kako ne vjeruje da će Haaland dugo biti u Manchesteru. Guardiola i uprava aktualnog prvaka Engleske svim silama žele vezati napadača za klub i na dulje staze, međutim, norveški novinar ima drugačije informacije.

- U klubu je tek tri mjeseca, ne vidim poantu u potpisivanju novog ugovora. To nema smisla niti za njega, niti za klub. Siguran sam kako Manchester City neće biti posljednji klub u njegovoj karijeri – rekao je Fjortoft.

Nedavno je i nogometašev otac, Alf Inge Haaland, u dokumentarnom filmu o svom sinu izjavio kako ne vjeruje da će igrati u Cityju duže od tri ili četiri godine.

- Erling želi isprobati svoje mogućnosti u svim ligama. Može biti dvije i pol godine u Njemačkoj, pa dvije i pol u Engleskoj, a onda zašto ne i u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj? – rekao je stariji Haaland.

„Devetka“ u Manchesteru, uz sve bonuse na ugovor, zarađuje gotovo milijun eura tjedno, a zasad itekako opravdava sav uloženi novac.

Linker
24. travanj 2024 07:35