PETER POWELL Afp
DOLIO ULJE NA VATRU

Izjava legendarnog Carraghera pokrenula lavinu reakcija, spomenuo je i slavnog Srbina: ‘Daleko je bolji od njega‘

‘Ne postoji stoper u povijesti lige koji je imao takav utjecaj na jedan tim...‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. travanj 2023. 06:51

Liverpoolova legenda Jamie Carragher pokušao je obraniti Virgila Van Dijka koji je zbog loše forme u posljednje vrijeme na meti žestokih kritika, a koji je i protiv Arsenala bio jedan od najslabijih na terenu, ali pritom je zapalio požar. Naime, u pokušaju da obrani Nizozemca samo je dolio ulje na vatru jer kazao je kako je van Dijk puno bolji igrač nego što su svojedobno bio Nemanja Vidić, ali i Rio Ferdinand te John Terry.

- Van Dijk je daleko bolji od Vidića koji je bio vrhunski stoper, ali zaboravljate kakve je on imao predstave protiv Torresa? Rio i Terry su imali također loših sezona u karijerama kao i svi ostali nogometašu. Van Dijk ima sada jednu lošu sezonu. Ne postoji stoper u povijesti lige koji je imao takav utjecaj na jedan tim kao Van Dijk u Liverpoolu - poručio je Carragher.

Naravno, reakcije nisu bile kakvima se Carragher vjerojatno nadao i svode se uglavnom na to da samo navijač Liverpoola može takvo što izreći. I analitičari su dali truda i usporednim statistikama Van Dijka i četvorice braniča koji se smatraju najboljima u povijesti Premier lige (Vidić, Ferdinand, Terry i Kompany) te poručili Carragheru da je Nizozemac još daleko od njih.

Linker
22. travanj 2024 12:49