Takumi Minamino
 Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
STVAR JE GOTOVA

JAPANSKA SENZACIJA POJAČALA JE REDOVE EUROPSKOG PRVAKA 'U utakmicama s njima vidiš koliko su jaki i moćni, želja mi je s njima osvojiti sve!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2019. 10:32

Nakon nekoliko dana trakavice, prijelaz srijede na četvrtak donio je konačno rješenje. Takumi Minamino će s prvim danom nadolazeće godine postati igrač europskog prvaka Liverpoola. Službeno je to klub s Anfielda objavio rano jutros, kada je otkriveno i da je Japanac prošao liječnički pregled.

Službenim kanalima Redsi su odaslali i nekoliko fotografija agilnog igrača RB Salzburga u novom dresu uz prigodan potpis na ugovor.

- San mi je bio potpisati i zaigrati za Liverpool. Sada se to ostvarilo. Želja mi je bila zaigrati u Premier ligi, a takvim putem ide i moja karijera. Razmišljao sam o tome da bih jednog dana i mogao igrati u najboljoj ligi svijeta, sada je to i stvarnost - rekao je Minamino.

Podsjetimo, Japanac je dvaput ove sezone igrao protiv Liverpoola u grupnoj fazi Lige prvaka za svoj uskoro bivši klub. Ne samo to, zabio je u utakmici koja je završila 4:3 za Redse. Prije devet dana, u utakmici posljednjeg kola grupne faze odigrao je svih 90 minuta u Salzburgu.

- Cilj mi je osvojiti Premier ligu i Ligu prvaka, a Liverpoolov nogomet je baš takav. Iz tih utakmica protiv njih vidio sam kako su tehnički potkovana momčad te koliko su fizički jaki. Sretan sam što sam dio ove momčadi - kaže novi igrač u postavi Jurgena Kloppa.

Japanski internacionalac za RB Salzburg je odigrao točno 199 utakmica i zabio 64 pogotka, a sjajan prosjek ima i u japanskoj reprezentaciji. Tamo je u 22 nastupa postigao 11 pogodaka.

Linker
30. travanj 2024 11:45