Sebastian Coe

 CHARLY TRIBALLEAU Afp
SKUPI ŠOPING

Jedan od najvećih britanskih sportaša u društvu koje uzima Chelsea? Strastveni je navijač prvaka Europe

Dvostruki olimpijski pobjednik i prvi čovjek Olimpijskih igara u Londonu zainteresiran je za klub
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. ožujak 2022. 17:11

Londonski Chelsea, jedna od skupljih igračaka ruskog oligarha Romana Abramoviča koji je na popisu sankcioniranih osoba britanske (a i ne samo britanske) vlade, u potrazi je za novim vlasnikom. Prema pisanju otočkih medija pojavila se ideja o tomu da bi aktualnog prvaka Europe mogao između inih preuzeti, odnosno kupiti Sir Sebastian Coe.

Jedan od najvećih britanskih sportaša i svjetskih atletičara u povijesti, olimpijski pobjednik na 1.500 metara u Moskvi 1980. i Los Angelesu 1984., te predsjednik Organizacijskog odbora OI u Londonu 2012. Njegovo se ime spominje na popisu konzorcija zainteresiranog za kupnju Chelseaja, a gdje se još nalazi i predsjednik Uprave British Airwaysa Sir Martin Broughton.

Interesenata je još, ali oni su uglavnom izvan Velike Britanije, odnosno dolaze ponajviše iz SAD poput poduzetnika Todda Boehlyja, pa američkog diplomata Woodyja Johnsona, obitelji Toma Ricketsa, vlasnika kultnog američkog bejzbol kluba, Chicago Cubs itd. Ima tu doduše i nekih Saudijaca, pa turskih investitora...

- Mislim da je Sir Martin (Broughton) idealna osoba za voditi Chelsea u nadolazećem razdoblju, u novom poglavlju - po ovom se pitanju izrazio Sir Sebastian Coe i nastavio.

- On ima viziju, znanje i novčanu moć. Ali više od svega, baš poput mene, on je strastveni navijač Chelseaja i vlasnik sezonske iskaznice. Dakako, milijuni su i navijača Chelseaja u pitanju, njih valja osluhnuti. Mi volimo svoj klub i uvijek ćemo u prvi plan staviti navijače.

Prema medijskim napisima u Londonu, zainteresirani za kupnju kluba moraju u startu znati da ih taj "šoping" neće stajati ispod milijardu. Funta dakako.

Linker
03. svibanj 2024 14:38