ADRIAN DENNIS Afp
BRILJIRA U DRESU TOPNIKA

Jesus izgleda nevjerojatno, a Arsenal kao momčad sposobna za velike stvari. Brazilca već uspoređuju s legendama

Arsenal je ovoga ljeta pametno kupovao, pokazuju to dosad odigrane utakmice
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. kolovoz 2022. 09:24

U Gabrielu Jesusu i Oleksandru Zinčenku, Mikel Arteta kupio je 75 milijuna funti vrijedan pobjednički mentalitet i igračku glad koja se sjajno uklapa u obećavajuću jezgru koju Arsenal već posjeduje. Navijači Arsenala tako gledaju na dvojicu pojačanja već nakon dva kola Premier Lige.

Jesus ne prihvaća samo ulogu glavnog napadača nakon sezona života u sjeni u Manchester Cityju. Brazilac ostavlja dojam da želi pomaknuti vlastite granice i granice svojih novih suigrača. Oduševljava svakim potezom, kao i energijom koju prezentira u svakom trenutku. Klasa kod njega ionako nikada nije bila upitna. Protiv Leicestera je dva puta zabio, dva puta asistirao u pobjedi 4:2, ali imao i niz sjajnih poteza. Ništa od toga nije iznenadilo Zinčenka koji je vidio Jesusa iz neposredne blizine u Cityju.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Danas je bio dobar. Znam tijekom svih godina koje sam proveo s njim da je on nevjerojatan igrač, uvijek gladan golova. Jako sam sretan zbog njega. Momčad mu je uvijek na prvom mjestu, a klub uvijek ispred svake individualne stvari. Nikad nisam sumnjao u njega. Možete samo pogledati njegove brojke i kako radi. On je primjer svima. Još je mlad. Njegov napredak je nevjerojatan."

Već sada se među stručnjacima i navijačima rade usporedbe Jesusa s Arsenalovim napadačima iz slavnijih vremena.

"Teško ga je uspoređivati ​​s Dennisom Bergkampom ili Thierryjem Henryjem. Nisam tip koji to može suditi. Kao klinac bio sam veliki navijač te Arsenalove momčadi. Bergkamp, ​​Henry, (Cesc) Fabregas, bilo je puno dobrih igrača. Ali to je bila druga momčad. Sada se igra potpuno drugačiji nogomet", kaže Zinčenko.

Kako god, Jesus izgleda fenomenalno. Kao i Arsenal koji napokon izgleda kao momčad sposobna za velike dosege. Predugo godina je prošlo od vremena kad su navijači Arsenala bili takvog stava...

Linker
15. travanj 2024 20:32