LINDSEY PARNABY Afp
NEZADOVOLJNIK U CITYJU

Još jedna zvijezda napušta Guardiolu: Prošle sezone je bio nedodirljiv, a sada na izlaznim vratima kluba

Španjolski strateg ne trpi nezadovoljne igrače tako da mu neće praviti probleme
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 18. travanj 2023. 14:14

Nakon što su se ranije već spominjali odlasci Gündogana i Bernarda Silve, sljedeći na redu koji je krenuo u potragu za novim klubom je Aymeric Laporte.

Nastavlja se potencijalni egzodus u momčadi Pepa Guardiole. Pravilo njegovog Manchester Cityja uvijek je bilo imati dva odlična igrača na svakoj poziciji, a izgleda da s godinama sve više njih traži izlaz u potrazi za stalnom minutažom.

U novom Guardiolinom sustavu ima mjesta za čak četiri igrača koji su po vokaciji stoperi. Nathan Ake koji pokriva lijevog beka, John Stones koji se priključuje veznom redu te Dias i Akanji koji drže središnje pozicije. Takav sustav ne ostavlja puno prostora za španjolskog reprezentativca, koji je prvenstveno ispao iz ekipe zbog čestih ozljeda koje su mu poremetile formu.

image

Laporte i Guardiola

LINDSEY PARNABY Afp

Laporte je trenutno nezadovoljan minutažom, a poznato je kako Guardiola ne trpi nezadovoljne igrače tako da mu španjolski strateg neće praviti probleme kada se otvori ljetni prijelazni rok. Laporte je ove sezone propustio ukupno 12 utakmica zbog ozljeda.

Kao potencijalna destinacija ponovno se navodi Barcelona. Osim za Laportea od prije je poznat interes Katalonaca za Gündogana i Bernarda Silvu.

Linker
18. svibanj 2024 05:46