Jürgen Klopp

 IAN HODGSON Afp
STEPENICA VIŠE

Jürgen Klopp ‘odabrao‘ nasljednika, na najveću scenu stiže nova trenerska zvijezda: ‘Radi nevjerojatan posao‘

‘Nitko ne zna je li to način na koji on uvijek želi igrati ili način na koji igra konkretno ova njegova momčad‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. veljača 2024. 10:13

Jürgen Klopp "odabrao" je svoga nasljednika na klupi Liverpoola. Na svome mjestu, nakon što na ljeto napusti klupu Redsa, Klopp bi volio vidjeti trenera Xabija Alonsa kojeg je opisao kao najistaknutijeg u novoj generaciji trenera.

Alonsov Leverkusen igra spektakularnu sezonu u kojoj još uvijek ne zna za poraz - drže vrh Bundeslige s pet bodova prednosti ispred Bayerna, u polufinalu su njemačkog Kupa, a igrat će i osminu finala Europske lige.

- Xabi radi nevjerojatan posao. Da ste me prije osam tjedana pitali o Xabiju Alonsu, rekao bih: "O moj Bože". Dinosauri - Ancelotti, Mourinho, Guardiola, ja - za 20 godina više nećemo raditi. OK, možda Mourinho hoće. Sljedeća generacija trenera je već tu i rekao bih da se Xabi u njoj ističe. Bivši igrač svjetske klase, a nogomet kojeg igra, način na koji postavlja momčad, transferi koje je napravio, to je apsolutno iznimno. Radio sam dugo u Bundesligi i to je super impresivno. Ne samo zbroj bodova nego i način na koji igraju. On u Leverkusenu radi poseban posao, pogotovo s obzirom na kratko vrijeme koje je proveo i da je riječ je o mladoj momčadi. Leverkusen ima vrlo dobre šanse osvojiti prvenstvo, kup, a jedni su i od favorita u Europskoj liji. Stvarno ludo.

Klopp je identificirao Alonsov ekspresni utjecaj u Leverkusenu kao njegovu najimpresivniju menadžersku osobinu.

- Njegov tim je brz, tako dobro usklađen, odmah je stavio svoj pečat. Nitko ne zna je li to način na koji on uvijek želi igrati ili je to način na koji igra konkretno ova njegova momčad. On nije dovoljno dugo u poslu da to možemo reći, ali očito je trenerski dio izuzetan. To je jasno - nahvalio je Klopp mlađeg kolegu.

Inače, prema otočkim kladionicama Xabi Alonso je apsolutni favorit za Kloppova nasljednika.

Linker
03. travanj 2024 16:30