Klopp je zadovoljan mladim igračima koje ima u svlačionici

 JUSTIN TALLIS Afp
ODLIČNA SITUACIJA NA ANFIELDU

Jürgen Klopp već slaže momčad za budućnost! Evo kako bi Liverpool mogao izgledati za dvije godine

U nedjeljnom osvajanju Carabao Cupa u momčadi Liverpoola važnu je ulogu imalo nekoliko mladih igrača.
Piše: S.N.Objavljeno: 02. ožujak 2022. 11:23

Liverpool je u nedjelju osvojio Carabao Cup, odnosno Liga kup, pod kojim je imenom to natjecanje poznatije.

Iako će mnogi analitičari istaknuti kako je ovo natjecanje najmanje vrijedno od tri engleska koja se održavaju svake godine, osvajanje trofeja sigurno je razveselilo navijače Liverpoola. No, ono što bi se obožavatelje kluba s Anfielda trebalo još više veseliti je činjenica da su u finalnoj utakmici protiv Chelseaja važnu ulogu imali mladi igrači. Luis Diaz bio je sjajan, a igrali su još Ibrahima Konate, Harvey Elliott, Diogo Jota i Caoimhin Kelleher. Nitko od njih nije stariji od 25 godina.

Jürgen Klopp ima sjajnu situaciju da uz borbu za trofeje može razvijati mlade igrače te da mu zbog toga ne pati rezultat, a koliko je njemački trener na dobrom putu pokazuje i analiza Daily Mirrora kako će izgledati momčad Liverpoola u sezoni 2024./25. Tu godinu su uzeli jer Klopp ima ugovor do ljeta 2024., a iako je vrlo izgledno kako će se ugovor produžiti, odnosno da će on i nakon toga ostati na klupi Redsa, Daily Mirror se poigrao i složio momčad koju bi Nijemac eventualno tog ljeta mogao ostaviti svojem nasljedniku.

Vratari

Tu problema nema. Alisson ima 29 godina i potpisan ugovor s Liverpoolom do ljeta 2027. i sigurno će biti Liverpoolova 'jedinica' još dugo vremena. U finalu Carabao Cupa na golu je bio 23-godišnji Irac Kelleher koji je na Anfield stigao sa 17 godina i ima već 2 nastupa za svoju reprezentaciju.

Obrana

Najbolji bekovski par na svijetu će 2024. biti u najboljim godinama - Andrew Robertson će imati 30, a Trent Alexander-Arnold 26 godina. Veliku ulogu bi tada mogao imati Ibrahima Konate koji sada ima 22 godine, Joe Gomez ima 24, a tu je i 21-godišnji Rhys Williams, inače mladi reprezentativac Engleske. Virgil van Dijk će tada imati 33 godine, daleko da će biti za mirovinu.

Vezni red

Harvey Elliott bi se do tada mogao nametnuti kao prava opcija u veznom redu, a ovaj 18-godišnji mladić već sada igra jako dobro. Tu je i 21-godišnji Curtis Jones, a Fabinho će u ljeto 2024. tek napuniti 30 godina. Na Anfield će nakon ove sezone najvjerojatnije stići i 18-godišnji ofenzivni veznjak Fabio Carvalho kojem istječe ugovor s Fulhamom, a koji je već u zimskom prijelaznom roku bio na korak do prelaska u Liverpool.

Napad

Najveće pitanje u redovima navijača Liverpoola je hoće li Mohamed Salah potpisati novi ugovor s obzirom na to da mu aktualni istječe u ljeto 2023. Ako potpiše, sve je onda riješeno - Salah će na ljeto 2024. imati 32 godine, a ako iz kluba do tada otiđu Roberto Firmino i Sadio Mane, problema neće biti - tu su Luis Diaz i Diogo Jota, oba 25-godišnjaci.

Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Gomez (Van Dijk), Robertson - Fabinho, Elliott, Jones (Carvalho) - Salah, Jota, Diaz. Momčad s kojom bi Liverpool mogao ući u sezonu 2024./25. Ne djeluje uopće loše, a osim Carvalha, svi su oni i sada igrači kluba s Anfielda.

Linker
25. travanj 2024 02:53