Ilkay Gündogan je bio junak Manchester Cityja u posljednjem kolu prvenstva

 OLI SCARFF Afp
2 GOLA U 5 MINUTA

Junak Cityja napušta klub? Uprava mu nije dala novi ugovor, a on im donio naslov prvaka Engleske

Ilkay Gündogan je postigao dva gola u pobjedi Manchester Cityja nad Aston Villom (3:2).
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2022. 07:04

Ilkay Gündogan je junak Manchester Cityja. Njemački veznjak je u današnjoj utakmici protiv Aston Ville ušao u igru u 68. minuti, pri rezultatu 1:0 za goste. Neposredno nakon toga je Coutinho postigao gol za 2:0 i izgledalo je kao da bi 'Građani' mogli ostati bez naslova prvaka Engleske. No, onda je na scenu stupio Gündogan. Prvo je u 76. postigao prvi gol za City, a nakon što je Rodri dvije minute kasnije izjednačio na 2:2, Nijemac je u 81. postigao gol za konačnih 3:2 i veliko slavlje navijača Manchester Cityja.

"Ovo je potpuno nevjerojatan dan. Iskreno, nakon što smo gubili 2:0 imali smo male šanse za osvajanje naslova, ali trebali smo poboljšati male stvari u igri i kada smo to napravili, postigli smo dva brza gola i dali sebi još 10 minuta da postignemo treći", rekao je Gündogan nakon utakmice i dodao:

"Osjećali smo tenzije, ali uspjeli smo doći do pobjede. Ovo je dan kojeg ćemo se uvijek sjećati."

Gündogan nije zaboravio ni pohvaliti suparnike iz Liverpoola koji su ostali na drugom mjestu.

"Da oni nisu igrali nevjerojatan nogomet kojeg su igrali, liga ne bi bila toliko atraktivna. Gurali smo jedni druge do krajnjih granica i svi se trebalo veseliti novom natjecanju protiv njih sljedeće sezone", zaključio je Gündogan.

Problem u cijeloj priči je samo taj što Gündogan možda neće igrati za City sljedeće godine. Njemu ugovor istječe 2023. godine, a uprava 'Građana' mu nije još ponudila produljenje. Dapače, engleski mediji su posljednjih tjedana pisali kako je uprava kluba Gündoganu poručila kako je slobodan u traženju novog kluba ovog ljeta. Misle li i dalje tako?

Linker
24. travanj 2024 21:24