Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
NAJTEŽI DANI

'KAD SAM PRVOGA DANA STIGAO U KLUB, NITKO ME NIJE PRIMIJETIO' Danas je najveća američka zvijezda i nogometni hit u Europi: 'Kad se sjetim, muka mi je'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 12. svibanj 2020. 11:02

Imao je problema londonski Chelsea s nogometnim zakonom. Zbog krive registracije mladih igrača prošlog su ljeta dobili zabranu registracije novih, što je zapravo značilo zabranu dovođenja pojačanja za sezonu koja je još uvijek u tijeku.

Međunarodni sportski sud (CAS) u Švicarskoj je odlučio amnestirati ih pa su već u zimskom prijelaznom roku mogli dovoditi igrače, a pravu smo ofenzivu od Plavaca očekivali ovog ljeta kada je Frank Lampard namjeravao još pojačati svoju momčad koja konkurira za novi ulazak u Ligu prvaka.

Posljednje pojačanje koje su uspjeli dogovoriti, sad već prije godinu i pol dana bio je američki reprezentativac hrvatskih korijena, Christian Pulisic. Ovaj je 21-godišnji nogometaš "dogovoren" još u zimi 2019., ali je do kraja prošle sezone ostao u redovima dortmundske Borussije.

Kaže, kad je prvog dana lanjskog srpnja konačno stigao na Bridge, nitko ga praktički nije ni primijetio.

- Joj, kad se sjetim prošlog ljeta - muka mi bude. Sezona je u klubu završila, ja sam brže-bolje požurio na pripreme reprezentacije za Gold Cup, naše kontinentalno prvenstvo. Odmah nakon kraja turnira, ostalo mi je možda tjedan dana slobodnog vremena i već sam morao biti u Chelseaju - veli Amerikanac koji je gostovao u jednom tamošnjem podcastu.

- Morao sam u Japan, jer je momčad tamo bila na pripremama. Došao sam, odmah s aerodroma u hotel pa na trening, praktički iz kufera. Bio sam umoran, ali i uzbuđen. Išli smo zajedno na taj prvi trening koji je bio u jutarnjim satima. Ja iz Amerike, oni iz Europe, svi u jet-lagu, nenaviknuti na promjenu vremenskih zona. Svi su bili u polusnu pa me nitko zapravo nije ni doživio u autobusu iz hotela na teren.

Kaže da mu prva tri dana u novom klubu uopće nisu bila lagana.

- Sve su to krasni dečki izvan terena, ali na travnjaku morate zaraditi poštovanje. Tek tamo negdje trećeg dana kad sam na treningu izveo par dobrih poteza i asistencija počeli su drugačije pričati sa mnom - rekao je Pulisic.

Iako u SAD-u nogomet nije baš sport broj jedan, Pulisic je kapetan njihove reprezentacije s 34 nastupa i 14 pogodaka za Team USA.

Linker
23. travanj 2024 04:23