DANIEL CHESTERTON/PHC IMAGES/PROFIMEDIA
LUDI FINIŠ PRIJELAZNOG ROKA

Kako je Kovačić u posljednjim minutama dobio konkurenciju? ‘Nisam se ni oprostio s navijačima...‘

Aktualni prvak Europe doveo je veliko pojačanje, ali sve je moglo propasti u samoj završnici
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2021. 07:35

Aktualni prvak Europe Chelsea u posljednjim je minutama ludog prijelaznog roka svoje redove pojačao Španjolcem Saulom Niguezom.

Dakle, 26-godišnji veznjak napustio je Atletico Madrid te stigao na Stamford Bridge. Radi se o jednogodišnjoj posudbi za koju će londonski klub platiti 5 milijuna aura, a nakon toga Nigueza otkupiti za navodno još 40.

Nedugo nakon što je veliki posao izašao u javnost, Saul je u razgovoru za Twitch kanal Ibaija Llanosa ispričao pozadinu transfera.

Potvrdio je Španjolac kako je sve bilo zaključeno tek u utorak, otkrio da će nositi broj 17 što ga čini posebno sretnim, ali i nije skrivao da je odluka bila teška.

"U 23:57 smo završili s pregledom ugovora. Mislio sam si da nećemo stići, da će posao propasti. Bilo je to zaista dugačko poslijepodne i dugačka noć. Moja žena je bila vrlo nervozna... Iza nas je nekoliko teških dana jer ovo nije bila lagana odluka. Napustiti kuću i upustiti se u novu avanturu je komplicirano", rekao je Saul.

Razmišljao je i o ostanku

"Kada su mi pokazali ponudu i rekli da se ovo može realizirati, svojim agentima sam kazao da prvo moram razgovarati s obitelji. Dva dana ranije rekao sam ženi da ostajem. Osjećao sam se dobro u momčadi, kao i uvijek. Ali osjećao sam se i kao da sam zapeo, jer nisam igrao na svojoj poziciji. Moja glava jednostavno nije prihvatila novu ulogu, odnosno novu poziciju. Sa Simeoneom sam imao nekoliko razgovora o mojoj poziciji. Nije to ništa novo. Tako je već tri godine. Njemu dugujem sve, imamo sjajan odnos i razumijem ga. On mora misliti na momčad, a mislio je da sa mnom na boku momčad igra bolje."

Što će biti u Chelseaju?

"Obećali su me pripremati za moju poziciju", rekao je Saul pa dodao:

"Žao mi je što se nisam uspio oprostiti s navijačima. Da sam ranije znao da mi je ovo bio posljednji dan, nešto bih učinio, prišao im i dao do znanja kako se osjećam. Kad smo igrali protiv Villarreala se mislilo da ostajem."

U engleskom velikanu ga čeka opaka konkurencija, uključujući i hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

"Imaju tri veznjaka koja igraju na visokoj razini. Neće biti lako, ali borit ću se za svoje mjesto na terenu", zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 13:39