Graham Potter

 BEN STANSALL Afp
PRAVI APSURD

Kako je ovo moguće: Potrošili su najviše novca, doveli 17 igrača, a na kraju im fali pravi napadač!?

Niti s najnovijim pojačanjma londonska momčad nije na Stamford Bridgeu uspjela pobijediti Fulham
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 05. veljača 2023. 07:51

Nakon što je u dva prijelazna roka od dolaska novog vlasnika Todda Boehlyja Chelsea kupio 17 novih igrača i potrošio preko 600 milijuna eura, londonska momčad na svom travnjaku nije uspjela pobijediti Fulham (0:0) u 22. kolu Premier lige. Novi kiks još je jedan udarac pokušaju Chelseaja da se domogne mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Da ironija bude veća, nakon svih kupovina Londončani su suočeni s činjenicom da ponovno nisu postigli pogodak i da unatoč silnim potrošenim milijunima u kadru nemaju pravog centarfora, odnosno imaju na papiru, ali je nekadašnji vrhunski strijelac Pierre-Emerick Aubameyang na Stamford Bridgeu stigao do najniže točke svoje karijere. Gabonac ne samo da nije bio u kadru za dvoboj s Fulhamom, nego nije niti prijavljen za nastup u Ligi prvaka. Debitirao je za Chelsea i argentinski reprezentativac Enzo Fernandez, koji je srušio britanski rekord po pitanju transfera s obzirom na to da ga je Chelsea platio 121 milijun eura, a Ukrajinac Mudrik, plaćen 70 milijuna eura, odigrao je prvo poluvrijeme.

image

Enzo Fernandez

AFP

Fernandez je po otočkim medijima ostavio dobar dojam, ali niti to nije bilo dovoljno da se svlada Fulham, koji i dalje zasluženo uživa u tituli najugodnijeg iznenađenja sezone. Engleski mediji smatraju da menadžer Chelseaja Graham Potter na jednoj strani treba dobiti vremena da posloži momčad i da ništa ne ide preko noći, no poslije novog neuspjeha počela su i pitanja i polemike je li Potter ipak trebao ostvariti bolji rezultat. Mateo Kovačić nije nastupio zbog problema s ozljedom.

image
BEN STANSALL Afp

- Bilo je dosta pozitivnih stvari u našoj igri, ali nažalost imamo problem u realizaciji. Bili smo bolja momčad, a u pojedinim situacijama nedostajalo nam je i sportske sreće. Naravno, kada ne pobijedite ne možete biti potpuno zadovoljni, ali momčadi zaista nemam što prigovoriti. Fernandez je bio odličan i puno će nam značiti u dvobojima koji su pred nama. Kada je u pitanju Aubameyang, on nije učinio ništa loše, jednostavno bio je to težak izbor, ali nisu svi mogli biti prijavljeni za nastup u Ligi prvaka. Aubameyang će naporno raditi u pokušaju da se izbori za prigodu - istaknuo je menadžer Chelseaja Graham Potter. (kg)

Linker
07. svibanj 2024 14:08