Bruno Fernandes i Ole Gunnar Solskjaer
 PAUL ELLIS Afp
PROVOKACIJA URODILA PLODOM

Kako je šou argentinskog junaka izazvao crni scenarij za navijače Man.Uniteda: ‘Cristiano, pucaj ti!‘

‘Kako su samo opkolili suca... Upalilo im je, ali nisam baš uživao u onome što sam vidio.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2021. 21:58

Dok je dobar dio nogometne javnosti gledao derbi vikenda između Chelseaja i Manchester Cityja, u danu kada su se dvije utakmice igrale u popularnom "terminu ručka", jednim okom morali smo gledati što radi Manchester United protiv Aston Ville. A radio je svašta, samo ne ono što je trebalo. Prosuo je sastav Olea Gunnara Solskjaera i bodove, ali i malo ugleda, a odgovor na pitanje tko bi u budućnosti trebao izvoditi kaznene udarce na Old Traffordu vjerojatno je postao poznat.

Dakle, bilo je 0:0 do 88. minute dvoboja na "crvenoj strani" Manchestera, a onda se ukazao Kortney Hause i zabio na oduševljenje Villinih navijača. Krenula je tada potpuna ofenziva domaćih, a ona je mogla uroditi plodom u trećoj minuti sučeve nadoknade. No, tada je samo počela drama, i to s nesretnim završetkom za Solskjaerov kolektiv.

image
Emiliano Martinez
PAUL ELLIS Afp

Baš je Hause, strijelac na koncu jedinog pogotka bio spreman zavrtjeti se u krug od junaka do tragičara i natrag. Igrao je rukom u kaznenom prostoru, a nakon dvije minute pregledavanja VAR-a, sudac dvoboja Mike Dean pokazao je na bijelu točku. Solskjaer je odlučio da penal izvede Bruno Fernandes, čovjek koji je to i inače, i to dosta precizno činio prije dolaska Cristiana Ronalda.

image
Bruno Fernandes i Ole Gunnar Solskjaer
PAUL ELLIS Afp

Argentinski vratar Ville, Emiliano Martinez u najavi izvođenja kaznenog udarca malo je provocirao domaće igrače, pokazujući prstom na Ronalda.

"Pucaj ti, pucaj ti", navodno je rekao Martinez i tako aludirao na to da bi drugi Portugalac, onaj slavniji i skuplji to trebao pucati, na taj je način izbacio Fernandesa iz takta pa je ovaj iz penala poslao loptu na vrh tribina Old Trafforda.

Tek drugi je to bio promašeni kazneni udarac Fernandesa u 23 pokušaja u dresu Uniteda, ali dogodio se u zao čas, pa Unired nije uspio preuzeti vrh ljestvice Premier lige. No, drama se nastavila i nakon penala, jer trener Solskjaer žalio se...

>>> Jedanaesterac za United i promašaj Fernandesa pogledajte OVDJE

- Kako su samo Villini igrači opkolili suca i bijelu točku ne bi li omeli Fernandesa. To im je upalilo, ali to svakako nije bilo lijepo vidjeti. Nisam baš uživao u tome. Istina, Ronaldo je prihvatio moju odluku da Fernandes puca... - rekao je Solskjaer...

Poslužio se norveški strateg zanimljivim vokabularom pred novinarima...

- Znam koliko je Fernandes dobar u izvođenju penala. Danas bih na njega stavio kuću da će zabiti... Ali, to je nogomet. Bruno će se izdignuti iz toga, nastavit će raditi za momčad. Nekad ne ide, tanka je linija između pakla i raja, nažalost danas je promašio - dodao je Solskjaer.

Linker
18. travanj 2024 07:26