Tin Srbić i Filip Ude u društvu bivšeg dekana KIF-a Tomislava Krističevića na Anfieldu

 PRIVATNI ALBUM
USPOMENA ZA CIJELI ŽIVOT

Kakva priprema za SP! Dva HR asa na Anfieldu: ‘Kad sam čuo You‘ll never walk alone, naježio sam se...‘

‘Inače nisam navijač Liverpoola, ali moj najbolji frend je pa sam mu malo vadio mast.‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 01. studeni 2022. 07:27

Puni dojmova bili su u subotu navečer Tin Srbić i Filip Ude. Najbolji hrvatski gimnastičari iskoristili su činjenicu da se Svjetsko prvenstvo održava u Liverpoolu kako bi svratili do kultnog Anfielda i uživo pogledali utakmicu Redsa. Nogometaši Jürgena Kloppa igrali su premierligaški dvoboj protiv Leedsa i nisu se proslavili, poraženi su 1:2, ali našim dečkima to i nije bilo previše važno. Željeli su osjetiti atmosferu elitnog engleskog nogometa i uspjeli su u tome, uvelike zahvaljujući nekadašnjem dekanu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislavu Krističeviću koji im je nabavio ulaznice i pravio društvo na tribini.

Odlučili su Tin i Filip malo se opustiti uoči stresnih kvalifikacija na SP-u. Možda bi nekad svoje nastupe dočekivali u hotelskoj sobi, ali uz toliko iskustvo, danas su svjesni da im dva dana uoči kvalifikacija ovakva mala avantura i kratkotrajno skretanje misli ne mogu naštetiti, štoviše mogu im samo pomoći u razbijanju stresa. A i zaslužili su nagraditi se za sve što su postigli dosad, obojica su srebrni olimpijci i osvojili su medalje na svim velikim natjecanjima.

Šal za frenda Fileša

- Prije nekoliko godina ne bih to napravio jer bih nekako osjećao da to može negativno utjecati na mene, ali nakon svega što sam napravio, odlučio sam da ću dati priliku nekim stvarima koje volim. Da je utakmica bila dan prije kvalifikacija, ne bih išao, ali s obzirom na to da smo imali dan odmora prije nastupa, uspjeli smo otići i zahvaljujem Tomislavu Krističeviću što nam nabavio ulaznice - rekao je Srbić.

Oduševljen je, naravno, iskustvom.

image

Tin Srbić

PRIVATNI ALBUM

- Svaki tjedan to gledam na televiziji i bilo mi je lijepo doživjeti i uživo. Nisam neki veliki navijač Liverpoola, više sam bio turistički, stavio sam i šal da se uklopim u domaću atmosferu. Bilo je jako lijepo prije tekme, a i sama tekma je bila dobra, s puno prilika, tako da smo doživjeli pravu premierligašku atmosferu. A još su tu bili i navijači Leedsa koji su ludi, jedni od boljih u Engleskoj, pa je stvarno bilo dobro i sretan sam što sam bio.

Udea se, pak, najviše dojmila potpuno drugačija navijačka kultura na Anfieldu.

- Ne odlazim baš često na nogometne utakmice, ali bilo mi je lijepo osjetiti drugačiju kulturu. Htio sam doživjeti to da svi poštuju pravila, kad se stoji, svi stoje, kad se sjedi, svi sjede. To mi je bilo super. Točno se znaju pravila i nitko ih ne krši. Sviđa mi se to, valjda zato što imam ruskog trenera kod kojeg sve mora biti tip-top, po pravilima, ha-ha. Šteta je što je Liverpool izgubio, al vidjeli smo golove, osjetili atmosferu i bilo je odlično - kaže Čakovčanin.

Svjedočili su Tin i Filip prekidu jedne velike serije jer Liverpool je 29 utakmica zaredom u Premier ligi bio neporažen na svome stadionu.

- Nije me taj poraz Liverpoola previše pogodio jer sam navijač Barcelone. Ali, moj najbolji frend navija za Liverpool pa sam mu malo vadio mast - smije se Tin koji je, što se samog navijanja tiče, očekivao malo više pristalica Redsa.

- Nisu baš Liverpoolovi navijači najluđi, to moram reći, nije to bilo 90 minuta urlanja i navijanja, ali atmosfera je bila lijepa i pristojna. A ono kad pjevaju You’ll Never Walk Alone prije početka, to moraš doživjeti jednom u životu, pogotovo ako si navijač Liverpoola.

Priznaje da se naježio u tom trenutku.

image

Filip Ude

PRIVATNI ALBUM

- Jesam, evo i sad kad pričam o tome sam se naježio. Inače nisam lik koji sve snima, ali to sam morao snimiti da mi ostane zabilježeno i da mogu poslije pogledati još nekoliko puta.

Inače, ovaj prijatelj kojeg spominje i koji je navijač Liverpoola je naš najbolji mačevalac Petar Fileš. Frendu iz Dubrave stiže i poklon iz Liverpoola.

- Njemu ću dati šal koji sam nosio jer nema smisla da bude kod mene. Smiješno je da on još nije bio na utakmici Liverpoola, a ja još nisam bio na utakmici Barcelone. Moram to obaviti prije nego što on slučajno ode na Anfield da ne bi on mene poslije zafrkavao.

Grad pun veselja

Ude, s druge strane, nije toliki nogometni fanatik kao Srbić i nema omiljeni klub, ali voli i on baciti oko na travnjake.

- Pogledam Ligu prvaka i našu repku, sad ću na Svjetskom prvenstvu sve gledati. Velika natjecanja me uvijek zanimaju, ali lige baš toliko i ne pratim.

Dečki su, inače, oduševljeni i samim gradom.

- Nisam dosad bio u Velikoj Britaniji i jako ugodno sam iznenađen pozitivom i pristojnošću ljudi, te veseljem koje vlada u gradu. Prošetali smo svaki dan i uvijek je isto, svi su veseli, čuje se živa glazba iz pubova, baš je dobra atmosfera. Jako mi se sviđa - zaključio je Tin.

Linker
20. travanj 2024 05:34