Veliko slavlje Brentforda

 ADRIAN DENNIS Afp
MOGLI SU I TEŽE STRADATI

Kakvo prosipanje ugleda: Težak poraz Liverpoola u ludoj utakmici, Klopp više nema ni Europu!

Mogli su Redsi i teže stradati, u nadoknadi je stopostotnu priliku imao Canus, ali nije uspio zabiti
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. siječanj 2023. 20:27

Liverpool je doživio prvi ligaški poraz još od listopada prošle godine. Brentford je u 19. kolu engleske Premier lige s 3:1 nadjačao sastav Jurgena Kloppa i stao na kraj sjajnom nizu Redsa od četiri vezane ligaške pobjede.

Tragičarom susreta pokazao se Ibrahima Konate, francuski reprezentativac koji je u 19. minuti postigao autogol za vodstvo domaćina. U 42. minuti Brentford je podebljao vodstvo preko Yoanea Wissae, kojemu je prethodno poništen pogodak zbog zaleđa.

image

Jurgen Klopp

ADRIAN DENNIS Afp

Brentford je relativno sigurno stajao na terenu, no harmoniju je poremetio Alex Oxlade-Chamberlain u 50. minuti pogotkom za smanjenje vodstva suparnika, ali sve nade Redsa potonule su kada je Bryan Mbuemo u 84. postavio konačnih 3:1. Gol će ponovno na dušu Konatea, koji je katastrofalno reagirao u pokušaju da glavom vrati loptu svom vrataru Alissonu. Njegov kontakt bio je suviše blag, pa je stoper tako gurnuo Mbuema u stopostotnu šansu koja je presudila Liverpoolu. Mogli su Redsi i teže stradati, u sudačkoj nadoknadi je stopostotnu priliku imao Canus, ali nije uspio zabiti.

image

Tragičar Ibrahima Konate (lijevo)

ADRIAN DENNIS Afp

Liverpool je time nastavio s neuvjerljivim gostujućim igrama te na strani, u Premier ligi, ove sezone ima dvije pobjede, dva remija i četiri poraza.

Redsi su tako i propustili šansu za ulazak u TOP 5, sada broje 28 bodova na šestom mjestu premierligaške ljestvice i nemaju plasman u Europu, dok je Brentford sedmi s dva boda manje. Liverpool će u idućoj utakmici udomaćiti Wolverhampton u sklopu FA Kupa (subota), a ligašku akciju nastavit će 14. siječnja na gostovanju kod Brightona. Brentfordu u FA Kupu istog dana slijedi West Ham, a tjedan dana kasnije u goste im dolazi Bournemouth.

U utorak slijede utakmice Arsenal - Newcastle, Everton - Brighton, Leicester - Fulham i Manchester United - Bournemouth, dok se u srijedu sastaju Southampton - Nottingham Forest, Leeds - West Ham, Aston Villa - Wolverhampton i Crystal Palace - Tottenham. Za kraj se u četvrtak igra derbi utakmica Chelsea - Manchester City.

Linker
26. travanj 2024 03:05