Reuters
PREMERI LIGA

KANTE JUNAK U TEŠKOJ POBJEDI CHELSEAJA U GOSTIMA KOD CRYSTAL PALACEA Man. City utrpao tri komada Southamptonu i zadržao isti zaostatak za Redsima

Piše: HinaObjavljeno: 30. prosinac 2018. 18:25

Nogometaši Chelseaja i Manchester Cityja ostvarili su pobjede u 20. kolu engleskog prvenstva gostujući kod Crystal Palacea, odnosno Southamptona, čime su zadržali isti zaostatak na ljestvici za vodećim Liverpoolom.

Aktualni prvaci su postigli tri pogotka i svladali Southampton sa 3-1, ali su se i propisno napromašivali na St. Mary's stadionu. Svi golovi pali su u prvom poluvremenu, a posljednja dva u samoj završnici. Za Manchester City strijelci su bili David Silva u 10. minuti, u 45. je udarac Sterlinga u svoju mrežu skrenuo domaći veznjak Ward-Prowse, a tri minute poslije Sergio Aguero je postavio konačnih 3-1. Jedini pogodak za Southampton postigao je Danac Hojbjerg.

Soccer Football - Premier League - Southampton v Manchester City - St Mary's Stadium, Southampton, Britain - December 30, 2018  Southampton's Pierre-Emile Hojbjerg (not pictured) is shown a red card by referee Paul Tierney  REUTERS/Eddie Keogh  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

Chelsea je kod Crystal Palacea slavio s mininalnih 1-0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je francuski reprezentativac N'Golo Kante u 51. minuti. Kanteu je to treći premijerligaški pogodak u ovoj sezoni.

Mateo Kovačić je u ovom dvoboju bio taktička zamjena i ušao je tek u 88. minuti umjesto Rossa Barkleyja.

Soccer Football - Premier League - Crystal Palace v Chelsea - Selhurst Park, London, Britain - December 30, 2018  Chelsea's Eden Hazard in action with Crystal Palace's James McArthur   Action Images via Reuters/Paul Childs  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters

Burnley je došao do važnih bodova pobijedivši pred svojim navijačima West Ham sa 2-0. Strijelci su bili Wood u 15. i McNeil u 34. minuti.

Liverpool je vodeći na ljestvici sa 54 boda. Drugoplasirani Manchester City ima 47 bodova, Tottenham je treći sa 45, a četvrti Chelsea ima 43. Na petom je mjestu Arsenal sa 38 bodova. Southampton je 17. sa 15 bodova, koliko ih ima i Burnley na 18. mjestu. Fulham je predzadnji sa 14 bodova, a zadnji Huddersfield ih ima 10.

Kolo završava dvobojem Manchester Uniteda i Bournemoutha, koji započinje u 17.30 sati na Old Traffordu.

----------------------------------------------------------------

Engleska - 20. kolo

Southampton - Man. City 1-3

(Hojbjerg 37 / D. Silva 10, Ward-Prowse 45-ag, Aguero 45+3)

Burnley - West Ham 2-0

(Wood 15, McNeil 34)

C. Palace - Chelsea 0-1

(Kante 51)

----------------------------------------------------------------

Linker
24. travanj 2024 22:11