Cucurella je igrao za Chelsea protiv Dinama

 KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kieran Mcmanus/shutterstock Editorial/profimedia
NASTAVAK NEREDA

Kaos u Chelseaju: Došao prije godinu dana u rekordnom transferu, sada od trenera traži odlazak

Skupo plaćeno pojačanje palo je u drugi plan zbog mladog igrača iz omladinske škole
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2023. 07:10

Nije lako biti navijač Chelseaja ove sezone. Iako su američki vlasnici predvođeni Toddom Boehlyjem od svojeg dolaska srušili sve rekorde te u kupnju novih igrača uložili više od milijarde eura, to nije bilo dovoljno da klub sa Stamford Bridgea ne uđe loše u sezonu.

Pod vodstvom Mauricija Pochettina Chelsea je u prvih šest kola Premier League pobijedio samo jednom, dva puta remizirao i upisao tri poraza. To mu je dovoljno tek za 14. mjesto na tablici s velikih 13 bodova zaostatka za prvim Manchester Cityjem i devet za četvrtim Tottenhamom koji drži zadnju poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Europski mediji pišu o puno problema u svlačionici Chelseaja koja je očigledno nakrcana nezadovoljnim igračima. Jedan od njih je i Marc Cucurella, skupo plaćeno prošlogodišnje pojačanje koje želi napustiti klub u sljedećem prijelaznom roku.

Cucurella je prošlog ljeta stigao iz Brightona za 65,3 milijuna eura što je najveća odšteta ikada plaćena za nekog lijevog beka. Prestigao je Cucurella Benjamina Mendyja koji je svojedobno bio plaćen 57,5 milijuna, ali do sada Španjolac nije opravdao uloženo. Prošle sezone je igrao dosta do ozljede zbog koje je propustio posljednjih mjesec i pol dana sezone. Ove godine još nije upisao niti jednu minutu u Premier League, a igrao je samo u League Cup utakmici protiv Wimbledona.

Pochettino na lijevom beku forsira 20-godišnjeg Levija Colwilla kojeg je iznjedrila škola Chelseaja, a njegova zamjena je Ben Chilwell koji igra i u veznom redu, posebno ako se Chelsea odluči igrati s trojicom u obrani. U takvoj konstelaciji snaga Cucurella je osuđen na klupu, pa čak i na tribine na kojima je završio na utakmici protiv Bournemoutha.

Kada je već tako, onda nije čudno da 25-godišnjak želi otići iz kluba. The Sun piše kako je on već obavio razgovor s argentinskim trenerom te izrazio želju da napusti klub u zimskom prijelaznom roku. Engleski medij tvrdi kako Pochettino nema ništa protiv, a vjerojatno neće imati ni Boehly koji će njegovom prodajom popuniti malo rupu u budžetu. Pitanje je samo koliko će izgubiti na Cucurelli - teško će dobiti bilo što blizu onih 65,3 milijuna eura, posebno kada se zna da Transfermarkt igrača procjenjuje na 35 milijuna. Doduše, procjenjivao ga je u trenutku transfera na Stamford Bridge na 28 milijuna pa to nije spriječilo Amerikanca da za njega plati 2,3 puta veću cijenu. I vlasnik Manchester Uniteda je Amerikanac, a taj je klub najzainteresiraniji za Cucurellu. Možda Boehly dogovori nešto sa zemljacima...

Linker
27. listopad 2024 00:20