Kevin De Bruyne

 OZAN KOSE Afp
STROJ ZA GOLOVE

Kevin De Bruyne hvali novu megazvijezdu: "Može zabiti i do 800 golova te prestići Messija i Ronalda"

Belgijanac vjeruje da je suigrač iz Manchester Cityja Erling Haaland opsjednut golovima
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 26. prosinac 2022. 14:44

Povratak Premier lige označio je i da ćemo ponovno uživati u nastupima Erlinga Haalanda, trenutno vodećeg strijelca lige koji na svoj konto već sada ima 18 pogodaka u prvenstvu, a 24 puta u 19 nastupa u svim natjecanjima ove sezone.

Norveški golgeter koji je ljetos došao iz Borussije Dortmund već se pokazao uspješnim kao pokretačka snaga Cityjevog lova na trofeje ove sezone. Također uspostavio je dobro partnerstvo s glavnom zvijezdom Kevinom De Bruyneom, koji vjeruje da Haaland može lako nadmašiti rekorde koje su postavili Messi i Ronaldo u prošlom desetljeću.

“Erling je tako opsjednut golovima. Već ima oko 200 golova, tako da vjerojatno može ići na 600, 700 ili 800 ako ostane u formi i radi stvari koje radi,” rekao je belgijski veznjak, a njegovu izjavu prenosi talkSport.

image
OLI SCARFF Afp

“Erling je napadač vrhunske razine. Ne vidim da je Erling drugačiji od mnogih ljudi. On je normalan nogometaš kao i svi ostali i ne shvaća sebe previše ozbiljno,” dodao je De Bruyne.

Haaland je igrao za Byrne, Molde, Red Bull Salzburg, Borussiju Dortmund te sada za Manchester City u svojoj seniorskoj profesionalnoj karijeri i zabio je 179 puta u 219 nastupa. Osim toga, zabio je 21 put za seniorsku reprezentaciju Norveške u samo 23 nastupa i na putu je da postane njihov najbolji strijelac svih vremena. De Bruyne vjeruje da Haaland ima dovoljno profesionalizma da ode do samog vrha, a također uzima dovoljno vremena za sebe da uživa u životu izvan terena.

Linker
19. travanj 2024 07:13