Kevin De Bruyne

 NIGEL RODDIS Afp
ZANIMLJIVO MIŠLJENJE

Kevin De Bruyne se obračunao s kritičarima svojeg suigrača: ‘To je samo zato jer je Englez‘

Belgijski nogometaš objasnio je kako Jacku Grealishu treba vremena da se uklopi u novu momčad.
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2022. 17:27

Nije bilo malo onih koji su se iznenadili kada je prošlog ljeta Manchester City platio čak 117,5 milijuna eura za dovođenje Jacka Grealisha. Ovaj 25-godišnji krilni napadač igrao je odlično u Aston Villi, ali tolika ocjena ipak je za mnoge bila prevelika. Uostalom, to je rekord kojeg je neki engleski klub platio za jednog igrača. Grealish je od prvog sljedećeg na listi, Paula Pogbe, skuplji za 12,5 milijuna eura.

Kada netko košta tolike novce, onda se od njega očekuju velike stvari. Iako Grealish ne igra loše, njegov lanjski učinak od 6 golova i 4 asistencije nije zadovoljio navijače ‘Građana‘, posebno kada se zna da je u zadnjoj sezoni u Aston Villi imao 7 golova i 12 asistencija. Grealish je ove godine igrao u 6 utakmica od 11 službenih koliko ih je City odigrao, a napokon je u subotu protiv Wolverhamptona upisao i svoj prvi gol u sezoni. Odigrao je dobru utakmicu i osim gola, a to je ponukalo Kevina De Bruynea da stane u obranu svojeg suigrača od kritika.

"To nije stvar njegove nogometne igre. Mimo nogometa fokus je više na njemu nego na drugim igračima jer je Englez. Razumijem to jer su Englezi ludi za nogometom, posebno za svojim navijačima, a ja kao stranac se osjećam da je meni lakše izaći van na slobodan dan nego engleskim nogometašima. Nas se ne prati toliko koliko njih", rekao je De Bruyne i nastavio:

"Kada god netko od engleskih nogometaša izađe van, on odmah završi u novinama."

Belgijski nogometaš ima razumijevanja i za slabije Grealishove igre.

"Nikoga ne zanima kako se on sjećao jer se prvi put selio iz svojeg rodnog grada. Svi misle da je to lako, ali nije. Isto tako, svima treba neko vrijeme da se uklopi u novu sredinu. Ne brinem se ja za njega, budite strpljivi", kaže De Bruyne.

Linker
20. travanj 2024 00:07