GLYN KIRK Afp
FAKTOR X

Ključan čovjek u borbi za naslov koji čekaju dugih 19 godina, kada on igra u Arsenalu ne trebaju strahovati

‘Napokon sam zdrav, a jedino je važno da osvojimo naslov, važnije od bilo čijeg pojedinačnog učinka‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 03. travanj 2023. 11:30

Arsenal je na Emiratesu očekivano opravdao ulogu favorita protiv Leeds Uniteda i pobjedom 4:1 zadržao prvo mjesto na ljestvici i osam bodova prednosti u odnosu na Manchester City, ali i uz utakmicu više na kontu. Junak dvoboja bio je brazilski napadač Gabriel Jesus, koji se dva puta upisao u listu strijelaca nakon što zbog teške ozljede koljena nije bio u kadru londonske momčadi od prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

Brazilski napadač stigao je prošlog ljeta iz Manchester Cityja u Arsenal i do spomenute ozljede pokazao se kao vrhunska kupnja londonske družine, koja se nada prvom naslovu prvaka nakon dugih 19 godina čekanja i čuvene generacije nepobjedivih Topnika.

Jesus bi mogao biti ključan faktor u završnici sezone, jer nakon što je momčad menadžera Mikela Artete iskoristila gotovo u potpunosti blagodati vrhunskog rasporeda, sada Arsenalu slijede okršaji protiv Liverpoola, Manchester Cityja, Chelseaja i Newcastlea, koji će dati odgovor na pitanje je li Arsenal zaista satkan od šampionskog materijala ili će Arteta i njegova momčad ipak na kraju pokleknuti pod pritiskom i naletima Manchester Cityja, u što i dalje vjeruje većina engleske javnosti.

image
AFP

Gabriel Jesus je golovima protiv Leedsa produžio zanimljivu statistiku, jer kada se Brazilac upiše u listu strijelaca u premierligaškim dvobojima, njegove momčadi ne znaju za poraz. U Premier ligi Jesus je za Manchester City i Arsenal postigao ukupno 52 pogotka, uz 49 pobjeda i tri remija na svom kontu nakon što pogodi mrežu suparnika, no od spomenute statistike za Artetu je puno važnije da Brazilac bude u najboljoj formi sada kada je to najpotrebnije.

- Napokon sam zdrav, a na kraju je jedino važno da osvojimo naslov prvaka, važnije od bilo čijeg pojedinačnog učinka - istaknuo je Gabriel Jesus.

Linker
20. travanj 2024 04:20