OLI SCARFF Afp
ŽESTOK NASTUP

Klopp bjesni nakon prvog poraza: ‘To je bilo bezobzirno i nedopustivo! Nije West Ham kriv za te odluke‘

‘Neki drugi sudac i neki drugi VAR sigurno bi reagirali drugačije‘, smatra trener Liverpoola.
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 07. studeni 2021. 23:15

David Moyes uspio je učiniti ono što ove sezone nije uspjelo nijednom menadžeru u Premiershipu: pobijediti Jürgena Kloppa. Osim što je "redsima" prekinuo niz od 25 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima, West Ham je pobjedom 3:2 skočio na treće mjesto.

Klopp je nakon utakmice priznao da je njegovoj momčadi nedostajalo odlučnosti u napadu, a onda se odmah prebacio na suđenje. Ustvrdio je da su na poraz utjecale dvije pogrešne odluke, nedosuđeni prekršaj na Alissonu prilikom vodećeg pogotka "čekićara" u 4. minuti, a zatim i brutalan start Cresswella na Hendersonu koji nije sankcioniran crvenim kartonom.

image
JAVIER SORIANO Afp

- To je bilo bezobzirno i nedopustivo, uopće nema rasprave. Neki drugi sudac i neki drugi VAR sigurno bi reagirali drugačije - smatra Klopp.

Dodao je da ne traži izlike, već da "želi normalne sudačke odluke".

- Jasno je da su dvije spomenute situacije utjecale na utakmicu, no West Ham se na kraju izborio za tri boda. Nisu oni odgovorni za odluke koje je donio VAR. Čak ni ne znam tko je bio VAR. Ali znam da si je glavni sudac (Craig Pawson, nap. a.) olakšao posao. Rekao je ‘vidjet ćemo što što kaže VAR‘, a onda su zaključili da situacija nije čista i jasna. Doista čudno.

Kad je olakšao dušu oko suđenja, Klopp je ocijenio da je Liverpool izgubio previše lopti i poklanjao suparniku kontre.

- Na 1-1 smo ih imali tamo gdje smo htjeli, a onda kao da smo izgubili strpljenje. Kad treba donijeti loptu u kazneni prostor u kojem je osmorica ili devetorica igrača, jasno je da ćete pokušavati i pokušavati. A mi nismo bili strpljivi.

Liverpool će nakon reprezentativne stanke 20. studenoga ugostiti Arsenal, a tri dana nakon toga ih u Ligi prvaka čeka domaći okršaj s Portom.

Linker
19. travanj 2024 12:12