ADRIAN DENNIS Afp
‘REDSI‘ U LOVU NA PODVIG

Klopp i Liverpool na putu prema povijesti: 11 utakmica u 40 dana za pothvat koji još nitko nije uspio ostvariti

Liverpool je u subotu slavio 3:2 protiv Manchester Cityja i plasirao se u finale FA kupa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. travanj 2022. 14:34

I time, ne samo da je došao na prag još jednog trofeja, već je momčad Jürgena Kloppa ostala u igri za odstvarenje pothvata koji još nitko nikad nije napravio. Od milja zvan quadruple ili četvertostruka kruna bilo bi uistinu nešto posebno, nevjerojatno u ovo nogometno doba zgusnutog rasporeda i bezbrojnih utakmica.

Da, upravo bi taj raspored mogao biti najveći problem 'redsima' da nakon što su već ove sezone osvojili Liga kup, u svoje vitrine donesu još naslov prvaka, FA kup i Ligu prvaka. Dosad su tek dvije momčadi, Manchester United i Manchester City uspjeli dostići tri trofeja u sezoni, United je 1999. osvojio Ligu prvaka te dva domaća naslova, dok je City osvojio 2019. tri domaća trofeja, no, nije se okrunio u Europi.

image
GLYN KIRK Afp

Da bi Liverpool došao do četverostruke krune morat će uspješno preploviti kroz čak 11 utakmica u idućih 40 dana! Ima Kloppova momčad još sedam utakmica u Premiershipu, tri u Ligi prvaka i to finale FA kupa. Najveći razmak između dviju utakmica bit će šest dana i to na kraju, između zadnjeg prvenstvenog kola i mogućeg finala Lige prvaka.

- Uopće ne mogu vjerovati da pričamo o četverostrukoj kruni. No, ova pobjeda protiv Cityja opet znači još jednu utakmicu više, opet neke promjene u rasporedu. Mislim da nijednom nećemo imati čitav tjedan pauze između utakmica, ali, koga briga za to - rekao je Jürgen Klopp nakon pobjede nad Cityjem.

Ipak, naravno da uživa u pobjedama i trofejima, nije da bi se mijenjao s bilo kime za manji broj utakmica i manji broj mogućih pehara.

- Došli smo ovdje i htjeli smo proći u finale. Znali smo za probleme velikog broja utakmica, ovo je čudna situacija. Jer, plasman u finale FA kupa nam otežava osvajanje quadruple, ali, s druge strane to je i jedini način da to napravimo. Na kraju smo ipak prezadovoljni, pobijedili smo najjaču nogometnu momčad na svijetu i to je prilično poseban trenutak - poručio je Klopp i, na neki način, prebacio pritisak osvajanja trofeja na Cityjeva leđa.

Mnogi će se složiti da su Liverpool i Manchester City trenutno najbolje momčadi u Europi, u najboljoj formi i puno je onih koji bi sad potpisali da ćemo baš te dvije momčadi gledati u finalu Lige prvaka u Parizu 28. svibnja. Liverpool očekuju dvije utakmice s nepredvidljivim Villarrealom, City će do Pariza morati preko Reala.

No, Liverpool je jedini klub u Europi trenutno koji može osvojiti četverostruku krunu ove sezone.

Linker
19. travanj 2024 15:02