BEN STANSALL Afp
ODLAZAK VELIKANA

Klopp najavio: ‘Stvarno se opraštamo od četiri legende Liverpoola! Osvojili su gotovo sve što su mogli‘

‘Svi su mislili da ću dobiti puno težu kaznu. A ja bih jedino volio znati - kamo ide novac?‘
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2023. 17:57

Njemački trener na klupi Liverpoola, Jürgen Klopp dobio je zabranu vođenja subotnje utakmice s Aston Villom nakon komentara o sucu Paulu Tierneyju, a nakon pobjede 4:3 nad Tottenhamom prošlog mjeseca, u kojima je rekao da sudac "ima nešto protiv nas".

Klopp je također kažnjen s 75.000 funta, uz daljnju zabranu vođenja jedne utakmice do kraja sljedeće sezone pod uvjetom da ne ponovi prekršaj.

Trener Liverpoola već je odslužio jednu takvu kaznu od jedne utakmice u studenom, kada je s tribina gledao sraz protiv Southamptona nakon što je dobio crveni karton protiv Manchester Cityja. Komentirajući svoju posljednju suspenziju, Klopp je na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Aston Ville rekao nonšalantno:

- Očekivao sam kaznu uz sve ono što znamo i što smo mogli čuti. U redu je, volio bi jedino znati kamo ide novac, ide li u dobre svrhe. Ako ide, rado ću to platiti. Ako ne ide, moramo ponovno razgovarati. Ali osim toga, ljudi oko mene su bili prilično negativni. Mislili su da ću dobiti i težu kaznu. To je jedna utakmica, to je kao utakmica Southamptona, to će biti isti proces. Mogu gledati utakmicu iz bolje pozicije i biti u kontaktu sa svojim trenerima.

Klopp će gledati utakmicu Aston Ville s tribina i biti u kontaktu s klupe putem telefona s Vitorom Matosom, jednim od njegovog osoblja u pozadini. Međutim, trener Liverpoola se našalio da njegov glas još uvijek može doprijeti do njegovih igrača iz velike udaljenosti.

- Nitko neće vikati kao ja ako se ne vraćaju nazad u 70. minuti i takve stvari. Sjedim daleko, ali ako utakmica nije dobro, mogao bih to ostvariti. Barem mi je glas u redu.

Govoreći ozbiljnije, Klopp je tada rekao.

- U kontaktu sam s Vitom, morat će telefonirati sa slušalicama. Možemo razgovarati o svemu, zamjenama i takvim stvarima. Pomoćni trener Pep Ljinders je nevjerojatan trener i on će biti tamo. Rekao sam, sa stajališta gledanja, to je puno bolja pozicija. U utakmici protiv Southamptona, bilo je od velike pomoći. Sjedit ću pokraj naših analitičara, od mene dobivaju malu podršku.

Kloppu će također biti dopušteno izaći na travnjak Anfielda nakon utakmice, gdje će se Liverpool oprostiti od četvorice igrača u posljednjoj domaćoj utakmici za klub. Naime, Milner, Firmino, Keita, Oxlade-Chamberlain napuštaju Liverpool.

- Ova utakmica je teška iz različitih razloga - dodao je Klopp.

- Razgovarali smo s dečkima ovaj tjedan o tome. To je super važno za nas i super emocionalno. Stvarno se opraštamo od četiri legende Liverpoola. Sva četvorica su osvojila gotovo sve dostupne trofeje. Jedno poglavlje će biti zatvoreno i počet ćemo pisati novo. Nećemo ih zaboraviti i ja ću budi im zauvijek zahvalan.

Linker
25. travanj 2024 14:50